≫ 

Tocilo u rodnom selu dao 50.000 evra za svinjce i štale: Platio i slikara da mu oslika kokošinjac

Novaković je više puta hapšen, pa ga je policija zbog toga stalno držala na oku

  • 24
Mladen Novaković Tocilo, Droga, heroin, hapšenje Foto: MUP

Mladen Novaković Tocilo (37), koji je uhapšen zbog sumnje da je iz Turske švercovao 77 kilograma heroina, u rodnom selu Amerić je pored velike kuće, sagradio i više pomoćnih objekata čija je vrednost više od 50.000 evra.

Podsetimo, Novaković, koji je odranije poznat policiji, uhapšen je u velikoj policijskoj akciji kada je zaplenjena rekordna količina heroina izuzetno visoke čistoće. Droga, koja je u Srbiju stizala iz Turske, bila je zapakovana u specijalnim burićima, a potom i zakopana u zemlji. Sumnja se da je on heroinom snabdevao polovinu tržišta u našoj zemlji, a radio je samo sa drugim kriminalnim grupama.

- Novaković je više puta hapšen, pa ga je policija zbog toga stalno držala na oku. Kako je on sa roditeljima stanovao u Mladenovcu, operativci su mu često upadali u stan i pretresali. Njegove roditelje je bilo sramota zbog komšija što im je policija svako malo na vratima, pa se on odselio - priča za Kurir izvor iz istrage.

Droga, heroin, hapšenje Kod njega je pronađeno 77 kg heroina Foto: MUP

- Otišao je u rodno selo Amerić, odakle su Novakovići poreklom. U dvorištu je sagradio više pomoćnih objekata, kokošinjac, svinjac, štalu ..i to u vrednosti od preko 50.000 evra. Za izgradnju ovog objekta korišćeni su vrhunski materijali, ugradio je čak navodno i podno grejanje, a opremu za uzgoj kokošaka dovezao je iz inostranstva - objašnjava sagovornik ovog lista.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno Tocilu, pa je odlučio da objekat učini još ekstravagantnijim.

- On je doveo jednog akademskog slikara iz prestonice, koji mu je naslikao sliku petla. Nju je okačio u kokošinjac. Novaković se svima hvalio svojim velelepnim objektom i dovodio Mladenovčane da gledaju šta je sagradio u selu - dodao je izvor Kurira.

Da podsetimo, u akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal, osim Tocila, koji je označen kao vođa grupe, uhapšeni su i Saša Nikolić i Velibor Cvetkov.

Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je saopštilo da je Tocilu i njegovim saučesnicima određen pritvor do 30 dana, kao i da je protiv njih pokrenut istražni postupak nakon što su sva trojica saslušana.

Na listi "Svetog Save"

Mladen Novaković Tocilo, koji je uhapšen nakon što je kod njega i dvojice „kolega“ pronađeno 77 kilograma heroina izuzetne čistote, kojim je snabdevao pola Srbije, bio je na spisku udruženja „Sveti Sava“!

Naime, ovo udruženje je u žižu javnosti dospelo pre nekoliko godina, kada su po centralnim ulicama na Lazarevcu lepili plakate sa slikama osoba koje su optuživali da diluju drogu.

Spiskovi su u više navrata objavljivani na društvenoj mreži Fejsbuk, a koji su uključivali i lične podatke i adrese navodnih dilera. Policija je u nekoliko navrata uhapsila i procesuirala osobe koje su bile na spisku „Svetog Save“. Tocilo je na spisku udruženja „Sveti Sava“ već četiri godine, što su oni i potvrdili na svom profilu na Fejsbuku.

Video: Spektakularno hapšenje muškarca kod kojeg je pronađeno 77 kilograma heroina

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    15. novembar 2019 | 22:58

    Gledam ovu sliku I ne verujem da covek moze biti ovako ruzan,njega moze da vole samo njegove gude I koke, hahaaha

  • Лицемер

    15. novembar 2019 | 22:39

    Никад нећу разумети родитеље чија су деца наркомани, поготову родитеље јединаца ... дилере бих ловио као зечеве у тој мери да би се пријављивали полицији и тражили да их затворе јер би им то био једини спас од мене.

  • VX

    15. novembar 2019 | 22:53

    Faca objašnjava nadimak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA