≫ 

Autobus sa Kosova pun droge stigao do Horgoša: Kada je Neron počeo da njuši pod, pronađeni su paketi

Zahvaljujući službenom psu Neronu koji je ušavši u autobus jasno odreagovao na pod u zadnjem delu autobusa, službenici su znali gde da traže skriveni tovar

  • 30
krijumčarenje marihuane Foto: Carina

Na graničnom prelazu Horgoš carinici i policajci su, tokom noći između 16. i 17. novembra, sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 60 kilograma marihuane skrivene u podu jednog autobusa. Uhapšene su dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Droga je otkrivena u autobusu kosovskih tablica, koji je putnike prevozio na relaciji Prizren – Hamburg.

Zahvaljujući službenom psu Neronu koji je ušavši u autobus jasno odreagovao na pod u zadnjem delu autobusa, službenici su znali gde da traže skriveni tovar.

krijumčarenje marihuane Foto: Carina

Kada su otvorili poklopac, u podu ispod kog se nalazi motor, pred carinicima se ukazalo 52 paketa marihuane čija je ukupna težina 56 kilograma 381 gram.

krijumčarenje marihuane Foto: Carina

Zanimljivo je da je službeni carinski pas specijalizovan za otkrivanje duvanskih proizvoda, ali uspeo je i da detektuje druge intenzivne mirise kao što je miris marihuane.

krijumčarenje marihuane Neron, "šta mi teško", nanjušio tovar, Foto: Carina

Osumnjičenim vozačima autobusa A. H. (39) i F. H. (27), obojica iz Podujeva, određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Video: Spektakularno hapšenje muškarca kod kojeg je pronađeno 77 kilograma heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    17. novembar 2019 | 12:15

    Koja blamaža za Srpsku carinu. Prošli granicu na ulasku u Srbiju, provozali se celom Srbijom i pali na izlasku iz nje i to zahvaljujući psu. Odmah oduzimanje plata carinicima na graničnim prelazima a Neronu dvosoban stan i zlatna kolajna , a može i bista u prirodnoj veličini na Horgošu kao opomena švercerima da ih on samo posmatra.

  • Ana

    17. novembar 2019 | 11:26

    Bravo za Nerona 👍👏👌

  • Zex

    17. novembar 2019 | 12:09

    Kosovske tablice. Kako je vozilo uslo u zemlju ako ima tablice ne priznate drzave. To je isto kad naseg seljaka uhvatis sa ne registrovanim traktorom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA