• 41

Upravo su počela hapšenja širom Srbije: Kopači blaga organizovali pljačku za kakvu dosad niste čuli

Neverovatna organizacija, a još neverovatniji plen

  • 41

Čak 13 osoba je uhapšeno u međunarodnoj akciji sprovedenoj u saradnji sa nadležnim organima Italije, a sve po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog operativnog rada i primena posebnih dokaznih radnji u saradnji sa Službom za borbu protiv organzovanog kriminala utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je u periodu od 25. decembra 2018. do danas na različitim lokalitetima Srbije pomoću metal detektora pronalazila i oduzimala stvari koje predstavljaju kulturna dobra odnosno dobra koja uživaju prethodnu zaštitu Srbije shodno Zakonu o kulturnim dobrima, a koja su u vlasništvu Srbije.

- Postoje osnovi sumnje da je ova kriminalna grupa, pomoću alata za kopanje najpre detektovala u zemljištu takve stvari potom iste iskopavala, skrivala na unapred određenim lokacijama, zatim vršila procenu autentičnosti i procenu tržišne vrednosti, a onda prodavala kupcima u zemlji i inostranstvu.

- Reč je o starom rimskom novcu koji potiče iz perioda do Trećeg veka nove ere, gemama, fibulama i dr., čijim pribavljanjem odnosno prodajom je ova organzovana kriminalna grupa ostvarila višemilionsku protivpravnu imovinsku korist - navode u Tužilaštvu.

U toku su privođenja lica i pretresi stanova na više lokacija na teritoriji Srbije. Njima se stavlja na teret izvršenje krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Tužilac za organizovani kriminal će nakon što policijski službnici uz krivičnu prijavu sprovedu u Tužilaštvo ovu 13-članu grupu, saslušati privedena lica i odlučiti o daljem toku krivičnog postupka.

Nedavno su srpski carinici otkrili vredne predmete

Carinici su u saradnji sa policijom 14. novembra 2019. godine u popodnevnim časovima, na ulazu prelaza Gradina, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja antikviteta neprocenjive vrednosti.

Fotografije drevnih predmeta pogledajte klikom na link ovde

Video: Lobanja do lobanje- legijski logor u Viminacijumu

(Telegraf.rs / Blic)

Komentari

  • Joco

    Pronadju mi naftu u dvoristu pripada drzavi,pronadju mi marihuanu u dvoristu pripada meni.

  • Aca

    Ja iskopao gliste u dvoristu,da li i to treba da prijavim ili ta gi vrtam u zemlju?

  • Deda mraz

    Ne kradi od drzave. Drzava ne voli konkurenciju

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima