• 7

Podneta krivična prijava protiv majke koja je u leskovačkoj školi tukla i izgrebala 6 đaka

Žea je posle incidenta privedena, ali je puštena da se brani sa slobode

  • 7

Leskovačka policija podnela je krivičnu prijavu za krivično delo nasilništva protiv Lidije Ž. iz Leskovca koja je 16. novembra upala u odeljenje šestog razreda OŠ "Vuk Karadžić" u ovom gradu i lakše povredila šest učenika, ljuta što je njenu devojčicu, kako je izjavila i pred policijom, maltretiraju vršnjaci iz tog odeljenja.

Prema navodima Portparola PU Leskovac Bobana Zdravkovića, ona je posle tog incidenta privedena, saslušana i sa krivičnom prijavom predata Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, a u tom tužilaštvu je rečeno za portal Jugmedia da je Lidija Ž. puštena da se brani sa slobode.

Direktor ove škole Predrag Zdravković nije hteo da se javi na telefonske pozive i SMS poruke, ali se na ovaj slučaj, koji je uzburkao leskovačku i srpsku javnost, osvrnula juče, na Dan tolerancije, profesorka srpskog jezika u "Vuku Karadžiću" Tatjana Ilić, u kontekstu vršnjačkog nasilja.

- Očigledno da nam je svima potrebno da se na ovaj Dan tolerancije zapitamo koliko smo zaista tolerantni. Svedoci smo da svaki slučaj nasilništva u školama postane senzacionalistička vest, a mnogo štete nanese školi kao instituciji, jer ima mnogo divnih dešavanja i sjajnih obrazovnih rezultata koja decu usmeravaju ka pravim ciljevima, ali za to se retko čuje. Plašim se da ćemo postati društvo, kao što ima ekstremnih primera i u svetu, u kome će se nasiljem sticati slava, a incidenti nastajati sa ciljem da slika i ime izađu u javnost - naglašava nastavnica.

Mediji su ranije preneli da Lidija Ž.  ima psihičke smetnje, ali u leskovačkoj bolnici je rečeno da osoba sa ovim imenom i prezimenom nije evidentirana u tom smislu. Međutim, jedan od profesora koji predaje u odeljenju koje pohađa njena kći tvrdi da je ponašanje majke "atipično".

Problemi i od ranije

- Od kako je njena devojčica upisana u prvi razred, mi imamo problema s majkom. Stalno se žali da deca maltretiraju njeno dete. Na primer, dovede dete i kaže: Evo, izgrebano je! Ja gledam... ne vidim nikakvu ogrebotinu. A devojčica je dobro dete, tiho dete. Istina je da je poslednjih godinu dana izbegavaju deca, što nije dobro, ali, čini mi se, da je izbegavaju iz straha da ih njema majka ne optuži za napad - priča ovaj profesor.

Nezvanično saznajemo da je majka prošlog meseca „izmislila sličan incident“, da je alarmirala celu školu, a kada je utvrđeno da njeno dete nije maltretirano, nadležni u školi poslali su zahtev Centru za socijalni rad da utvrdi u kakvim kućnim uslovima odrsta devojčica.

Rukovodstvo škole obavilo je razgovor sa ocem devojčice koji, kako je takođe nezvanično rečeno, nije bio upoznat sa celokupnom situacijom. Za sutra je zakazan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola u Leskovcu i sastanak gradskog Tima za prevenciju vršnjačkog nasilja, baš zbog ovog slučaja.

Podsetimo, Lidija Ž. se, po ranijoj izjavi direktora "Vuka Karadžića" više puta žalila da njenu devojčicu maltretiraju deca iz odeljenja, žalila se, zapravo, na vršnjačko nasilje, ali da je proverama utvrđeno da su njene žalbe bile neosnovane. Međutim, neki od profesora te škole, koji su zahtevali anonimnost, ispričali su da je ova majka još jednom žestoko reagovala optužujući decu iz komšiluka da su joj napali dete.

Majka redovno dovodi i odvodi dete iz škole, ali ono samo u ovoj godini ima preko 100 opravdanih izostanaka.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Komentari

  • Mane

    Bez komentara.

  • Dasa

    Lako se moglo pretpostaviti kako ce proci majka...sve je lako znati unapred ako znas kako funkcionise sistem!

  • Medena

    Strasno ova danasnja deca su uzasna

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima