Ko je bio ubijeni Goran Trta: Sumnja se da je na smrt pretukao vlasnika beogradske menjačnice

Za Goranom Relićem raspisana je poternica zbog sumnje da je 2009. učestvovao u ubistvu Zvonka Pilčevića

  • 1
Goran Relic, interpol, poternica, ubistvo Juznoafricka republika

Foto: MUP Srbije

Goran Relić Trta (50) ubijen je jutros u Južnoafričkoj Republici, javljaju mediji. Za ovog Zemunca pročulo se 2009. godine kada je, kako se sumnja, sa Nikolom Bulatovićem Pidžom (45) do smrti pretukao Zvonka Pilčevića (37).

Ubistvo se dogodilo u noći između 15. i 16. avgusta 2009. godine, u Zemunu.

Navodno, Trta i Pidža su do smrti pretukli nekadašnjeg vlasnika menjačnice "Zvonce", udarajući ga po glavi i telu. Pilčević je od posledica povreda preminuo na licu mesta, posle čega su osumnjičeni njegovo telo ubacili u automobil, dovezli ga u Svetotrojičinu ulicu u Zemunu i izbacili na trotoar.

Srpska policija je nakon samo nekoliko dana saopštila da je slučaj rasvetljen i raspisana je poternica za Bulatovićem i Relićem.

Mediji su tada pisali da je Pilčević poveriocima dugovao više od milion evra i da policija sumnja da iza smrtonosnih batina stoji neko kome je trebalo da vrati pare. Pilčević nije bio poznat policiji i nije imao dosije.

Iz policije je tada nezvanično rečeno da će tek posle hapšenja osumnjičenih biti utvrđeno da li je Pilčević od nekog od njih dvojice pozajmio novac, pa su ga batinama zastrašivali da vrati dug, ili su po nečijem nalogu pretukli Beograđanina i za to bili plaćeni.

Obojica osumnjičenih i pre ubistva bili su poznati policiji - Bulatović je u Srbiji odgovarao zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda, a Relić se teretio za razna krivična dela.

Osumnjičeni Bulatović uhapšen je zbog ovog ubistva tek 9 godina kasnije, tačnije 2018. godine. Uhapšen je u Kolašinu gde je, kako su tada pisali mediji, mirno živeo dok se za njim tragalo. Posle hapšenja prebačen je u Podgoricu.

(Telegraf.rs/Pink.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA