≫ 

Teodora Kaćanski ubijena je greškom u mafijaškom obračunu: Njen ubica ni posle 3 godine nije nađen

Na dan kada je ubijena, verovatno nije stigla da ispusti ni krik. A njene poslednje reči pamti samo njen tadašnji momak Nenad Stević, koji posle svega, ipak, nije mnogo govorio

  • 4

Tri godine je prošlo od ubistva Teodore Kaćanski (30), a ko ju je ubio još nije poznato. Nesrećna devojka je tog 19. novembra 2016. godine oko 18 časova ranjena s više hitaca na parkingu u Somborskoj ulici kod broja 8, na novosadskom Telepu, a preminula je 22. novembra u večernjim satima u Kliničkom centru Vojvodine.

Na nju je pucao nepoznati napadač u trenutku kada je sa suvozačevog mesta prešla na vozačevo da preparkira automobil "rejndž rover" beogradskih registarskih oznaka ispred zgrade u kojoj je živela s momkom Nenadom Stevićem (39).

Po rečima svedoka, Stević je istrčao iz kola, ušao u zgradu da uzme nešto iz stana, a tada je Teodora, kako se veruje, napravila kobnu grešku koja ju je stajala života, jer je sa suvozačevog mesta prešla na vozačevo. U jednom trenutku je iz žbunja izleteo napadač i iz „tetejca” ispalio pet hitaca u devojku, a zatim je pobegao u pravcu Bulevara patrijarha Pavla.

Teodora Kaćanski, Novi Sad Foto: Instagram/kacanska

Naime, ubica je prišao vozilu i kroz zatamljena stakla pucao nesrećnoj devojci u vrat, noge i grudi jer je, kako se sumnja, mislio da ispaljuje smrtonosne hice u pravu metu, odnosno njenog dečka Nenada Stevića.

Iako je odmah prebačena u Urgentni centar, Teodora je nakon tri dana borbe lekara za njen život preminula.

Odmah nakon ubistva Teodore Kaćanski, Novim Sadom je krenula priča po kojoj je devojka napadnuta kao opomena njenom dečku. Međutim, ubrzo je utvrđeno da je meta napadača ipak bio njen dečko Nenad Stević, koji je, kako se navodilo, poznat policiji po imovinskim deliktima kao što su krađe i teške krađe, a motiv se tražio u neraščišćenim poslovima.

Teodora Kaćanski Foto: M. Beljan

Obišli smo Teodorin grob

Ekipa "Telegrafa" bila je prošle godine na Teodorinom grobu, koji je odavao jedan otužan izgled, jer je njeno nevino lice na spomeniku bolelo svakog ko bi tuda prošao. Ona počiva u Sremskim Karlovcima, odmah pokraj njene majke. Njeno lice i poslednja poruka najmilijih odudaraju od starih grobnica, polomljenih krsteva starih i više od veka. Pogled sa fotografije nevino stradale duše svakog prolaznika zaustaviće makar na tren.

Na grobu je čuvaju anđeli - jedan beli, gipsani anđelčić skriven je iza svežeg cveća. A oko njega, ikone pravoslavnih arhangela.

Teodora Kaćanski Foto: M. Beljan

Teodora Kaćanski na dan kada je ubijena, verovatno nije ni stigla da ispusti ni krik. A njene poslednje reči pamti samo njen tadašnji momak Nenad Stević, koji posle svega, ipak, nije mnogo govorio... Bar ne na sudu, koji je pokušao da rasplete čitav ovaj slučaj do kraja. Bezuspešno.

Da se Stević bavio mutnim poslovima i da je bio hodajuća meta, nije tajna. Zbog toga je čak nosio i pancir.

Mural na zidu

Mural Teodori Kaćanski osvanuo je na jednom zidu u Novom Sadu, godinu nakon njenog ubistva.

"Na srcu je bolna rana, znam, anđeo si sada, na boljem mestu si jer u nama živiš ti, ponekad u san svrati mi. Postoji zemlja živih i zemlja mrtvih, a most između njih je ljubav. Samo ona jeste i samo ona ima smisla… Boleće dok ti se ne pridružim…"

Teodora Kaćanski mural Foto: Facebook/NSU-Uživo sa novosadskih ulica

Nakon ubistva devojke, Stević je detaljno ispitan i, kako se saznaje, dosta toga je ispričao, ali inspektori veruju da nije rekao sve što zna, pa je motiv ubistva i dalje ostao nejasan.

Podsetimo, sedam meseci nakon ubistva Teodore Kaćanski, Stević je ponovo dospeo u žižu javnosti jer je s Božidarom Bosnićem pretukao Gorana Cvijetića pred svedocima, da bi ga zatim ugurali u automobil i pokušali da ga kidnapuju.

Inače, Teodora Kaćanski je bila fitnes-instruktorka, model i lični trener iz Novog Sada. Završila je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu u Novom Sadu, a bila je zaposlena u "Livada" centru kao instruktor. Bila je poznata i po promociji zdravog života.

Teodora Kaćanski Foto: Facebook/Teodora Kaćanski

Radila je i kao model i nosila više kolekcija poznatih dizajnerki i kreatorki. Zajedno s prijateljicom bila je pre desetak godina i vlasnica agencije za organizovanje venčanja.

Malo je poznata činjenica da je bila filantrop, te vrlo često pomagala siromašnima, kao i osobama s poteškoćama u razvoju. Učestvovala je i na brojnim donatorskim večerima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    19. novembar 2019 | 21:13

    Кад девојка изабере криминалца за животног сапутника, једном ногом је крочила у сопствени гроб.

  • Dasa

    20. novembar 2019 | 07:30

    Velika steta za mladu,lepu i perspektivnu devojku pred kojom je bio zivot...ali svako sebi bira put! Ona je na zalost izabrala pogresan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA