≫ 

Ko je Zoran Jeličić koji je sebi prerezao vrat u sudnici: Hapšen zbog ubistva, član kriminalne grupe

Jeličić je uhapšen 2009. godine zbog sumnje da je ubio Željka Đedovića u Valjevu

  • 13
Zoran Jeličić Foto: RTS

Zoran Jeličić (51) iz Padinske skele koji je danas na suđenju sebi prerezao vrat, uhapšen je 2009. godine zbog sumnje da je ubio Željka Đedovića u Valjevu.

Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, bio je na čelu devetočlane kriminalne grupe, koja se dovodi u vezu sa tim ubistvom.

Policija je te godine uhapsila Zorana Jeličića iz Padinske Skele zbog sumnje da je ubio Željka Đedovića u Valjevu. Tada je hapšeno 9 članova kriminalne grupe koja se direktno dovodi u vezu sa tim ubistvom. U Okružnom sudu u Valjevu petorica osumnjičenih su i saslušani.

MUP je tada saopštio da su uhapšeni privatni preduzetnik Milan Lazarević (49), Milan Milinković (54), Nebojša Goloskoković (39) i Aleksandar Pavlović (49) iz Valjeva, kao i Zoran Jeličić (51).

Prema informacijama policije, vođa te grupe je Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, koji je proveo sedam godina u zatvoru zbog raznih krivičnih dela.

- Direktan izvršilac ovog krivičnog dela jeste Zoran Jeličić. Njega je na lice mesta, vozilom "golf" dovezao Milan Lazarević - potvrdio je tada direktor policije Milorad Veljović.

Zoran Jeličić, Specijalni sud u Beogradu U Specijalnom sudu se dogodio incident / Foto: Mateja Beljan

Jeličić je bio pripadnik takozvanog "Valjevskog klana" koji je počeo sa delovanjem 2006. godine, na području Valjeva.

Milan Lazarević organizovao je kriminalnu grupu koja je tri godine vršila velika razbojništva, ali su "pali" tek nakon ubistva Željka Đedovića (30) u noći između 3. i 4. aprila 2009. godine.

Ono što je tada uzdrmalo javnost je što je jedan od saučesnika u ubistvu bio Milan Miljanović, pripadnik beogradske policije. Naime, on je svoju službenu uniformu pozajmio vođi valjevske kriminalne grupe Milanu Lazareviću, sa kojim se od ranije poznavao.

Zoran Jeličić, Specijalni sud u Beogradu Drama se dogodila u sudnici / Foto: Mateja Beljan

U toj uniformi je Zoran Jeličić (40) iz Beograda, u centru Valjeva ubio Željka Đedovića sa kojim je Lazarević kao vođa klana bio u sukobu od 2006. godine.

Inače, Jeličić je 2009. godine priznao da je u Valjevu ubio Željka Đedovića. Jeličić je tada i ispričao istražnom sudiji da je u uniformi, koju je pozajmio od policajca Milana Milijanovića (25), prišao Đedoviću i ispalio u njega četiri metka.

Jeličić je, inače, 2013. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog nanošenja teške telesne povrede valjevskom advokatu Spasoju Radoviću.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA