≫ 

Jovica Vukotić može da ide u Crnu Goru: Ispunjeni svi uslovi za izručenje Podgorici

Apelacioni sud u Beogradu ranije je ukinuo prvostepeno rešenje

  • 0

Viši sud u Beogradu doneo je odluku da su ispunjeni svi mogući uslovi da Jovica Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana bude izručen Crnoj Gori koja ga traži zbog pokušaja ubistva i posedovanja oružja.

Postupajući po nalozima iz rešenja Apelacionog suda u Beogradu od 31. oktobra, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, na sednici veća održanoj 18. novembra, donelo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Crne Gore okrivljenog Vukotić Jovana, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prethodno 13. novembra prvostepeno rešenje kojim je bilo utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za izručenje Crnoj Gori Kotoranina Jovana Vukotića (38) koja ga traži zbog pokušaja ubistava i držanja oružja.

Tom odlukom je naloženo Višem sudu u Beogradu da ponovo odluči o zamolnici Crne Gore i otkloni nepravilnosti iz ukinute odluke.

(Telegraf.rs/Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA