Manijak iz Niša jurio žene skinutih pantalona: Platiće 100.000 i osuđen je za polno uznemiravanje

- Kazala sam mu: "Šta to radiš, jesi li normalan? On mi je odgovorio: "Nikad nisam video p..., pri**balo mi se". Izvadila sam telefon da pozovem policiju, a on je pobegao - kaže žena koja ga je prijavila

  • 5
Mokrenje, pisanje, uriniranje

Foto: Profimedia

Božidar Č. (34) iz okoline Niške Banje nepravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog polnog uznemiravanja čija je žrtva bila Nišlijka G.M.

Ona ga je prijavila policiji nakon što ga je više puta zatekla u blizini svoje zgrade kako onaniše. Optužnicom Osnovnog javnog tužilaštva Božidaru se na teret stavljalo samo polno uznemiravanje ove žene, mada je bilo prijava roditelja obližnje škole da su i deca na meti seksualnog manijaka ali nije dokazano da se radi o istoj osobi.

G.M. je na suđenju optužila Božidara da ga je u avgustu prošle godine videla sa spuštenim pantalonama i polnim organom u ruci.

- Ne mogu da se setim tačnog datuma, znam da je bilo oko sedam sati izjutra jer sam krenula na posao, a kada sam u prolazu između zgrade videla tog čoveka kako onaniše. Pitala sam ga šta radi, a on mi je odgovorio: Močam.

Posle nekoliko dana izašla sam da bacim smeće i videla istog čoveka kako stoji naslonjen na zgradu nasuprot mojoj. Kada me je ugledao krenuo je ka meni spuštenih pantalona i gaća i sa polnim organom u ruci. Kazala sam mu: "Šta to radiš, jesi li normalan? On mi je odgovorio: "Nikad nisam video p..., pri**balo mi se". Izvadila sam telefon da pozovem policiju, a on je pobegao - posvedočila je ova žena.

Ona je istakla da je bila veoma uznemirena jer ima maloletnu ćerku koja tuda prolazi, te da i druga deca idu ovom ulicom u školu. Da je njen strah bio opravdan, kako je kazala, uverila se kada je istu osobu videla u autobusu dok je dodirivao jednu devojku. Tada ga je fotografisala što je omogućilo da ga policija identifikuje.

Silovanje, praćenje, manijak, ulica, zlostavljanje, maltretiranje

Foto: Profimedia/Alamy

Optuženi Božidar negirao je skoro sve navode optužbe, ali je priznao da je moguće da je G.M. uputio nepristojne reči.

- Krenuo sam na posao, ali mi se mokrilo pa sam zastao na tom mestu jer mi se učinilo zgodno pošto nema mnogo prolaznika. Pojavila se ta žena i počela da me vređa, ja sam joj se izvinio, ali je ona nastavila da viče: "Vi tu d**ate". Bio sam izrevoltiran pa je moguće da sam joj rekao : "Nikad nisam video p..., pri**balo mi se". Nije tačno da sam imao spuštene pantalone kada me je sledeći put videla - branio se Božidar.

Osnovni sud je smatrao da ima dovoljno dokaza da je izvršio delo za koje je optužen, ali se odlučio da mu izrekne novčanu kaznu uzimajući u obzir, kako se navodi, da je mlad čovek, oženjen, da nema dece ni imovinu.

Međutim, uzeta je u obzir otežavajuća okolnost da je ranije osuđivan zbog ugrožavanja sigurnosti.

Na suđenju se kao svedok pojavila i Božidareva žena koja ga je branila. Ona je kazala da joj se muž poverio da je imao problema sa nekom ženom koja ga je optužila da se svlačio, te da je od tada bio uplašen i uznemiren jer se bojao da ga neko ne povredi.

Božidar je obavezan da novčanu kaznu plati u roku od tri meseca od pravosnažnosti presude pod pretnjom njene zamene zatvorskom.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎃🎃🎃

    20. novembar 2019 | 22:07

    Trebale su zene da ga uhvate i uskope, rese problem. Valjda mu vise ne bi palo na pamet da se bavi tim radnjama.😕😏😯😶😬😇😇😇😇

  • Dasa

    21. novembar 2019 | 07:40

    Detaljno ispitati sve okolnosti i ukoliko ima krivicnih elemenata propisno ga kazniti da mu to vise ne padne na pamet sem ako nije zaboravan...! Iz njegovog primera mogu se pouciti i svi buduci manijaci koji bi mozda mogli odustati od zle namere!

  • Ivan Niš

    21. novembar 2019 | 11:25

    I šta,on to kao neće više da radi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA