• 3

Prodavac magazina "Liceulice" napadnut u Novom Sadu: Nudio im novine, prebili ga i oteli mu pare

U Urgentnom centru je bio na ušivanju, a odlučio je da ne prijavi ovaj napad policiji, što su njegovi prijatelji u "Liceulice" poštovali i pružili mu svu moguću podršku

  • 3

Prodavac magazina "Liceulice", koji širom Srbije prodaju socijalno ugroženi i marginalizovani građani, napadnut je pre desetak dana u Novom Sadu.

Prodavac je distribuirao ovaj društveno-odgovorni magazin na Bulevaru oslobođenja, kod supermarketa, kad je dvojici prolaznika ponudio da kupe primerak.

Kako za 021 kaže koordinator "Liceulice" u Novom Sadu Marko Miličević, muškarci su ga odmah fizički napali i čak pokušali da mu otmu novac, a zadobio je povrede u predelu lica, a naročito oka.

U Urgentnom centru je bio na ušivanju, a odlučio je da ne prijavi ovaj napad policiji, što su njegovi prijatelji u "Liceulice" poštovali i pružili mu svu moguću podršku.

Miličević napominje da ovaj prodavac i dalje distribuira magazin, ali u zatvorenim prostorima, gde je manja mogućnost da će biti napadnut.

Podsetimo, prodavci magazina "Liceulice" su korisnici domova za duševno obolele, beskućnici i drugi građani koji nose teret socioekonomske ugroženosti. Kupovinom magazina od osobe koja je prepoznatljivo obučena u plavo-narandžasti prsluk, direktno pomažete ovim ljudima da prežive.

Magazin košta 200 dinara, a polovina odmah ide prodavcu u džep i pomaže mu da živi svoj život. Druga polovina odlazi fondu "Liceulice" koji izdaje magazin i bavi se humanitarnim radom u cilju zaštite ovakvih građana.

(Telegraf.rs/021.rs)

Komentari

  • Blok

    Smekerski nema sta!!!!!! Sisice....

  • Dasa

    Ova bezdusnost ljudi je prevazisla sve granice...!

  • Jeca

    Sram vas bilo novosađani!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima