Novi ključan dokaz u slučaju ubistva Kiće: Pronađen neispaljen metak na mestu zločina

Policija je došla i do još jednog snimka na kome se vidi kako ubica puca u žrtvu, a već prvi metak pogađa pravo u potiljak, što može da posvedoči da se radi o profesionalcu

  • 0
Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića

Foto: Mateja Beljan

Policija ima ključan dokaz u slučaju ubistva Ljubomira Markovića Kiće, bivšeg vođe Partizanove navijačke grupe Alkatraz. Posle ubistva policija je na licu mesta pronašla neispaljeni metak, koji bi mogao da odvede do ubice i eventualno njegovih pomagača.

Metak je poslat na veštačenje da bi se videlo da li je na njemu moguće pronaći DNK ubice, a rezultati se očekuju. Ipak, kako navodi izvor iz policije, s tim dokazom treba biti veoma oprezan, jer postoji i mogućnost da je metak podmetnut na mesto zločina da bi se zavarali tragovi i istraga uputila u pogrešnom pravcu.

Ljubomir Kića Marković

Foto: Večernje novosti

Policija je došla i do još jednog snimka na kome se vidi kako ubica puca u žrtvu, a već prvi metak pogađa pravo u potiljak, što može da posvedoči da se radi o profesionalcu.

Vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomir Kića Marković je ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu nekoliko sekundi nakon što je sa grupom prijatelja izašao iz balona.

Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića, odnosenje tela

Foto: Telegraf

O njegovoj likvidaciji, koja je po svemu sudeći dobro isplanirana i dugo pripremana, ostala su otvorena brojna pitanja. Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je, sudeći po snimku zločina, egzekuciju izvršio profesionalni ubica.

Na snimku koje su zabeležile nadzorne kamere jasno se vidi da je vođa "Alkatraza" sa torbom na ramenu stajao ispred balona i čekao da pređe ulicu i uputi se ka svom automobilu.

Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića

Foto: ATA Images

U sledećem trenutku sa leđa mu prilazi maskirana osoba, koju su očevici opisali kao mlađeg muškarca, obučen u dužu, svetlu, jaknu sa kapuljačom na glavi. Marković ga je video kada mu je već bio na svega metar-dva udaljenosti i odmah se dao u beg preko ulice ka benzinskoj pumpi.

Da li je to učinio zato što je video lik koji je odranije prepoznao pa je znao da mu sledi metak, ili se u beg dao videvši oružje koje je ubica nonšalantno izvadio iz džepa?

Ljubomir Marković Kića,, ubistvo na pumpi, kamere

Foto: Telegraf

Svedoci nemile scene ispričali su da je mladić sa kapuljačom potom seo u crni automobil marke BMW X5, šabačkih registarskih oznaka, i uputio se ka Ustaničkoj ulici, verovatno bežeći ka izlazu iz grada. Odmah je pokrenuta akcija "Vihor", prilikom koje su izlazi iz grada blokirani, a češljane su sve sumnjive osobe i vozila.

Kako ova akcija nije urodila plodom i policija još nije uhapsila osumnjičenog, najverovatnije da se on pritajio u nekom od štek-stanova dok se situacija ne stiša.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA