≫ 

Optuženi za ubistvo Veljka (17) iz Laćarka do detalja opisao krvavi čin, pa rekao da se kaje

- Kada bih mogao vreme da vratim - pričao je optuženi Dušan

  • 7
Veljko Vasiljević Skroz desno ubijeni Veljko/ Foto: Privatna arhiva

Na suđenju za ubistvo Veljka Vasiljevića (17) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, na ročištu održanom 20. i 21. novembra, optuženi je izneo nove detalje o tome šta se navodno desilo u kobnoj noći između 12. i 13. januara u ovom sremskom mestu. Tada je i porodica žrtve po prvi put čula šta je prethodilo smrti mladića.

- Žao mi je što se ovo dogodilo, kajem se. Nikoga nisam hteo da povredim, a kamoli da usmrtim. Veljka sam poznavao od detinjstva, rasli smo zajedno, družili se, nikada nismo imali nikakav konflikt. Kada bih mogao vreme da vratim - ovako je Dušan Milanović (19) iz Laćarka, počeo u sredu na prvom ročištu da iznosi svoju odbranu u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, pred sudijom Miodragom Rosićem.

Protiv Milanovića podignuta je optužnica za krivično delo ubistvo Veljka Vasiljevića (17), koje se dogodilo 12. januara ove godine, na igralištu u ulici Slobodana Penezića u Laćarku. Tokom suđenja do sada sasušano je 11 svedoka.

Veljko Vasiljević Veljko Vasiljević/ Foto: Privatna arhiva

Drugovi iz razreda ekonomske škole, prijatelji, članovi fudbalskog kluba za koji je Veljko trenirao, okupili su se u sredu u Višem sudu, kako bi dali podršku porodici Vasiljević, koja prolazi kroz teške trenutke otkako im je sin ubijen.

Sudnica u kojoj se održavalo suđenje bila je mala da primi sve, pa je uspelo da uđe samo dvadesetak školskih drugara, koji su nemo slušali Milanovića koji je opisivao tu krvavu noć.

- To veče bio sam sa drugarima u jednoj kafani, popio sam pola flaše votke i 5-6 piva, a onda pre fajronta otišao do pekare, ispred koje sam slučajno zakačio jedan izlog. Tada sam ugledao Veljka kako stoji sa jednom devojkom i nešto mi dobacuje. Prišao mi je i udario me nogom u glavu, bio sam zatečen - govorio je Milanović, a onda rekao da ga je drug upozorio da je tu patrola policije, da ne pravi konflikte i da beži kući, što je on i uradio.

Kako je dalje naveo, započeo je prepisku sa Veljkom putem SMS poruka, ali se detaljno ne seća sadržaja istih. U jednoj od njih, kako je rekao, Veljko je napisao da ga čeka na igralištu i da dođe sam.

Veljko Vasiljević Veljko Vasiljević/ Foto: Privatna arhiva

- Tada me je moj drug M. M. koji je u tom trenutku bio sa mnom posavetovao, da ne idem sam, jer je Veljko sklon napadu i ponudio mi nož, koji sam stavio u levi rukav od jakne - rekao je Dušan.

Na pitanje sudije zašto je uzeo nož, osumnjičeni je odgovorio da se uplašio za svoj život, a onda opisao krvavu dramu kada je stigao na igralište.

- Krenuli smo jedan prema drugom, u jednom trenutku Veljko me je udario u desnu nadkolenicu, posle čega sam potklekao. Mislim da mi je tada nož bio u šaci, pa sam ga posekao po nozi. Ustao sam i mlatarao sa nožem i u jednom momentu sve je stalo. Veljko je počeo da trči prema izlazu, a onda je pao pored žičane ograde, bacio sam nož i dotrčao do njega. Kleknuo sam i video krv, uspaničio sam se i počeo da vičem u pomoć. Probao sam da ga reanimiram - govorio je sudiji Milanović.

Sutradan, nastavljeno je suđenje saslušavanjem ostalih svedoka. Mladić M. M. za kojeg je Dušan rekao da mu je dao nož, negirao je ove tvrdnje pred sudijom.

Na pitanje advokata Borislava Pupovca, advokata oštećenih, kako bi opisao Veljka, Dušan je u dahu odgovorio da je bio dobar sportista, sve najbolje, a kada ga je upitao zašto je uzeo nož ako je znao da je takav, on je odgovorio da je bio pijan, uplašen i da nije dovoljno razmišljao.

Video: Ukoliko nekog želite da ubijete i prođete nekažnjeno, dođite u Šetonje

(Telegraf.rs/Mitrovica.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    23. novembar 2019 | 20:04

    E sad majstore razmisljaj jedno 10-15 godina u Mitrovici,Valjevu,Pozarevcu ili gde god...

  • Sani

    24. novembar 2019 | 10:09

    Ja bi njemu odvalila dozivotnu,eeej cim on sa 19god. ubija hladnokrvno nema tu price.Samo mi nije jasno zasto je ovaj Veljko uopste krenuo u pola tri nocu da resava problem,jos mu je i ovaj ubica naglasio da ce za njega dobiti 10god. gde ces bre djavolu na tacnu.Sve u svemu tuga za Veljka sto izgubi glavu od pacenika.Posto sam procitala da je ubicin otac bio upoznat time da mu je sin problematican,i da je vec osakatio nozem nekog momka,a nije nista preduzeo,sad i taticu prevaspitati.

  • S

    25. novembar 2019 | 06:46

    Nece ovaj preko 7-8 godina dobiti robije, nije ovo USA, sta vam je, nije dete od politicara ubio vec od obicnog smrtnika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA