≫ 

Pirot se digao na noge zbog taksistkinje koja tvrdi da su je migranti napali i psovali

Taksisti u Pirotu protestuju jer ih migranti vređaju i uznemiravaju u rođenoj zemlji

  • 24
Protest taksisti Printskrin: Youtube/Pi kanal

Grupa od trojice migranata napala je u ponedeljak taksistkinju iz Pirota Nataliju Rangelov dok ih je vozila iz grada do Tranzitno-prihvatnog centra "Četvrti kilometar" kraj Pirota gde borave. Psovali su joj srpsku majku, zapalili joj kosu, a jedan je, kako kaže, i udario. Ovaj užasan događaj je prijavljen policiji.

Uznemirena mlada taksistinja Natalija Rangelov kaže da je sinoć povezla trojicu migranata od Autobuske stanice do Tranzitno-prihvatnog centra "Četvrti kilometar" kraj Pirota, piše jugmedia.rs.

- Usput su u vozili pušili cigarete, smejali se i onda sam negde pre Tranzitno-prihvatnji centar osetila kako se pale upaljači, nešto je smrdelo i zapalili su mi kosu. Kad sam stala da oni izađu počela sam da se derem što su mi zapalili kosu. Oni su izašli, počeli su da me psuju i jedan od njih me udario. Psovali su mi srpsku majku. Onda su pobegli, jedan je ostao a dvojicu policija nije mogla da nađe. Svi su iz ovog Centra. Meni je prvi put da sam doživela ovakvo maltretiranje od migranata, a dešavalo se mojim kolegama. Ovo je naš spontani protest. Okupili smo se da upozorimo da se to sve zaustavi. Policija traga za njima. Za mene ovo bio veliki stres - kaže dvadesetčetvorogodišnja Natalija Rangelov.

Grupa od pedesetak taksista okupila se danas ispred ovog centra u znak solidarnosti i upozorenja da se tome mora pod hitno stati na put. Natalijin kolega Mihajlo Krstić kaže da su protestovali kako bi ukazali na problem koji ima ceo grad sa migrantima.

- Malo je glupo da neko dođe sa strane i da nas maltertira u našoj zemlji, da nas vređa i da nam psuje našu srpsku majku. Oni su ovde na tuđoj zemlji. Sarađujemo sa policijom i videćemo šta možemo da učinimo. Oni maltretiraju ne samo taksiste. Kad biste pitali građane Pirota verujem da niko nema lepo mišljenje o njima. Ovakvi incidenti više ne smeju da prođu i svi moramo da se borimo protiv toga - kaže Krstić.

Taksista Zoran Stefanović dodaje da nema reči kojima je opisao maltretiranje u rođenoj zemlji.

- To treba da se spreči da neko ne bi nastradao. Došli smo danas da upozirimo i spremni smo da nastavimo ovakve proteste ukoliko se ovakvi nemili događaji budu dešavali i dalje. Moraju da se zaštite ne samo taksisti već građani Pirota. Ovo je strašno - ističe Stefanović.

Protest taksisti Pirot, taksisti/ Printskrin: Youtube/Pi kanal

U Tranzitno-prihvatnom centru "Četvrti kilometar" trenutno živi 177 migranata a najviše je iz Avganistana - 84.

- Moramo da shvatimo da među njima ima ovakvih i onakvih ljudi. Mi po našem zakonu ne možemo njima da ograničimo kretanje, ali u svakom trenutku vodimo evidenciju ko je izašao i ko se vratio i zadržao negde .U stalnom smo kontaktu sa policijom i ta saradnja je dobra. Iz Komesarijata se trudimio da migrantsku krizu držimo pod kontrolom i stanje u ovom Centru je redovno. Što se tiče njihovog ponašanja u gradu to je van naše moći i to je stvar javnog reda i mira - rekao je za TV Pirot regionalni koordinator Komesarijata za izbeglice i migracije Slobodan Savović.

NADLEŽNI ORGANI: NEMA ELEMENATA ZA POKRETANJE POSTUPKA PROTIV NAPADAČA

U saopštenju Policijske uprave Pirot se navodi da su pripadnici PU u Pirotu, odmah po prijavi da su taksisti sa desetak vozila došli kod Prihvatnog centra za migrante, izašli na lice mesta.

- Policija je obavila razgovor sa nekoliko taksista koji su rekli da su došli ispred Prihvatnog centra kako bi protestovali zbog ponašanja migranata na području Pirota. Tokom okupljanja taksista nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Policiji je sinoć prijavljeno da su se trojica migranata koje je taksijem vozila dvadesetčetvorogodišnja žena neprimereno ponašali, kao i da ju je jedan od njih opsovao i vređao. Policija je odmah po ovoj prijavi identifikovala trojicu migranata i obavila razgovor sa njima, kao i sa oštećenom. O ovom događaju su obavešteni Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu. Nema elemenata krivičnog dela i sudija Prekršajnog suda koji se izjasnio da nema elemenata prekršaja - navodi se u saopštenju PU Pirot.

Video: Teror na liniji 860: Grupe migranata napadaju vozače, prete i odsecanjem glave

(Telegraf.rs/ jugmedia.rs/ TV Pirot)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sina

    27. novembar 2019 | 10:51

    Ovo je tek pocetak,ako nesto ne preduzmemo mozemo kolektivno da se selimo

  • Goran

    27. novembar 2019 | 10:54

    Još je gluplje što taksisti moraju da se okupljaju iz protesta. Kao da nemamo policiju da rešava probleme sa emigrantima.

  • Dabome

    27. novembar 2019 | 11:09

    Treba li da ubiju nekog da bi bilo elemenata za pokretanje postupka???em ih placaju dali im smestaj,hranu...a ne umeju da postuju...odprati do granice i naritaj stoku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA