≫ 

Filmska pljačka u Kuršumliji: Lopovi sa fantomkama zapucali, pa opljačkali kombi kurirske službe

Pljačkaši su odneli oko 170.000 dinara i vozačeva dokumenta

  • 3

U Kuršumliji se sinoć dogodila oružana pljačka kurirske službe AKS, uz upotrebu vatrenog oružja i pucnjavu. Dvojica napadača opljačkala su kombi te službe, ali niko nije povređen.

Policija iz Kuršumlije je ubrzo uhapsila obojicu napadača koji su napad filmski isplanirali, rekao je agenciji Beti vozač kurirskog kombija.

Prema njegovim rečima, na oko dva kilometra od centra grada, u blizini kuršumlijskog Doma zdravlja, na deonici puta koji prolazi kroz šumu, dvojica napadača su na putu postavili kamenje i sakrili se u šumu.

Kada je ugledao kamenje na putu, vozač je zaustavio vozilo i izašao da ga ukloni. Tom prilikom iz šume su istrčala dvojica pljačkaša, uperili su pištolj u njega i zahtevali da im preda sav novac koji ima.

- Pošto nisam hteo da im predam novac, došlo je do fizičkog napada na mene, pogurali smo se i otimali oko torbice sa novcem i dokumentima. U jednom momentu sam začuo da je neko repetirao pištolj, a zatim i opalio, pao sam na kolena, oni su uzeli torbicu sa novcem i pobegli u šumu - ispričao je vozač Dejan J.

Pljačkaši su odneli oko 170.000 dinara i vozačeva dokumenta.

Pripadnici kuršumlijske policije su posle samo nekoliko sati identifikovali i uhapsili napadače I. V. (23) iz Niša i S. V. (21) iz Kuršumlije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da su njih dvojica maskirani fantomkama presreli kombi i ispalivši nekoliko hitaca u vazduh iz gasnog pištolja od vozača oteli torbicu sa novcem, a tom prilikom niko nije povređen, saopštila je Policijska uprava Prokuplje.

Vozaču je ukazana lekarska pomoć u kuršumlijskom Domu zdravlja, zbog šoka koji je doživeo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Video: Snimak pljačke milion evra iz Poštanske štedionice u Subotici

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • z001

    28. novembar 2019 | 10:31

    čuj otimao se...pa ne bih se otimao s naoružanim ljudima ni za svoje pare, a kamoli za tuđe...on ili laže da ispadne face ili je budala.

  • Robert

    28. novembar 2019 | 09:17

    Znaci da vozac transporta novca nije obucen za ovako nesto! Kakvo otimanje? Predas novac, inace budes ubejen! Ovo samo budala radi, i neskolovan covek! Osiguranje placa stetu!

  • amer

    28. novembar 2019 | 09:16

    U americi oruzana placka sa upotrebom oruzja 15 god . Minimum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA