≫ 

Daktilografkinja Danka odavala strogo poverljive tajne sumnjivim osobama, pa završila u pritvoru

Preti joj kazna od šest meseci do pet godina zatvora

  • 2
Osumnjičena D. P. Foto: Facebook

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana zapisničarki iz Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danki P., koja se sumnjiči da je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor osumnjičenoj zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom vremenskom periodu mogla da ponovi krivično delo. Ona je ranije danas saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, po čijem je nalogu uhapšena.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su zbog njenog postupanja ugrožene brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP-a i BIA.

Osumnjičena D. P. Foto: Facebook

Popovićevoj se na teret stavlja krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa - zapisničarke Višeg javnog tižilaštva u Šapcu, koja je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji - nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti - strogo poverljivo, navodi se u saospstenju.

Akcija hapšenja je sprovedena u saradnji tužilaštva i SBPOK-a - Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje visoke korupcije i BIA.

Video: Dodik: Ako tužilaštvo ne izađe sa konkretnim podacima, lično ću pozvati narod na proteste

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. novembar 2019 | 16:49

    Cudo niste napisali lepa...

  • Valjevo

    28. novembar 2019 | 18:41

    U Valjevu ima takva ista zapisnicarka. Blebece o svemu i svakom kojima se sudi. Pa cak ulazi i proverava sta je na drugim sudjenjima koja nisu kod nje da bi imala sta da prica. A kad je pitas zar sme i tome da prica kaze " Meni moj mozask dozvoljava da budem i predsednik suda ako hocu ".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA