≫ 

Sentin sin raskrinkao jednu od najvećih plantaža droge u Pazovi: On je presreo i uhapsio Koluviju

Slobodan Milenković je pre dve nedelje sa kolegom bio u automobilu kad je pored njih ogromnom brzinom projurio beli "audi A8" s policijskim blinkerima. Iskusni inspektor je znao da u policiji nema takvih službenih automobila

  • 50
Senta Milenković Slobodan Milenković - njegov sin  Predraga Koluviju Foto: MUP, Telegraf, Tanjug/Tanja Valič, Printskrin: Youtube

Predraga Koluviju, vlasnika poljoprivrednog imanja "Jovanjica" u Staroj Pazovi gde su zaplenjene četiri tone marihuane, uhapsio je inspektor Slobodan Milenković, sin pokojnog policijskog generala Sente Milenkovića, koji je bio šef obezbeđenja Slobodana Miloševića.

Upravo je Milenković mlađi zaustavio Koluviju 14. novembra kod Stare Pazove. Nakon što mu je vlasnik "Jovanjice" pokazao lažnu policijsku značku, usledila je provera i otkrivena je jedna od najvećih plantaža marihuane u ovom delu Evrope.

Odala ga značka

Prema nezvaničnim informacijama, Slobodan Milenković je pre dve nedelje sa kolegom bio u automobilu kad je pored njih ogromnom brzinom projurio beli "audi A8" s policijskim blinkerima. Iskusni inspektor je znao da u policiji nema takvih službenih automobila, pa je pozvao saobraćajnu policiju i javio im da zaustave "audi".

Saobraćajci su to i učinili malo dalje, a ubrzo zatim do njih je stigao i Milenković s kolegom.

Koluvija je bio na mestu suvozača i prilikom legitimisanja samouvereno je pokazao policijsku značku, ali je to Milenkoviću odmah bilo sumnjivo. Proverom je utvrđeno da takve značke nema u sistemu MUP i započet je pretres na Koluvijinom poljoprivredom imanju. Na iznenađenje policajaca, otkrili su nepregledne plantaže indijske konoplje, poznatije pod nazivom marihuana - navodi izvor.

Slobodan Milenković, Sahrana policijskog generala Sente Milenkovića Slobodan Milenković na sahrani oca Sente; Foto: Telegraf

Narednih desetak dana jake policijske snage obezbeđivale su "Jovanjicu", dok su uviđajci i forenzičari popisivali svaku biljku indijske konoplje i svaki gram osušene marihuane, spremne za dalju prodaju. Veštačenjem je utvrđeno da je pod plastenicima i u magacinima bilo ukupno 65.581 biljka i 649,4 kilograma osušene marihuane.

Koluvija je u međuvremenu saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Predragov branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović navela je da je njen klijent negirao da je uzgajao drogu.

- Moj klijent Predrag Koluvija je 15. novembra pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal naveo da je na imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi uzgajana industrijska konoplja, a ne marihuana. Negirao je navode iz naredbe o sprovođenju istrage, ističući da je sve radio u skladu sa propisima i da za uzgajanje industrijske konoplje ima sve neophodne dozvole nadležnih ministarstava, kao i sertifikate nadležnih organa. Očekujemo da se tokom istrage veštačenjima, primenom naučnih i stručnih znanja i metoda utvrdi istina, a to je da moj klijent nije narko-diler, već izuzetan i moderan privrednik - istakla je Zora Dobričanin Nikodinović.

Senta Milenković Slobodan Milenković - njegov sin  Predraga Koluviju Predrag Koluvija; Foto: MUP

Proizvodio ulje?!

Inače, prilikom pretresa imanja "Jovanjica" primećeno je da na paketima marihuane stoje deklaracije s natpisom "Kosovo", a pronađene su i bočice kanabisovog ulja, na kojima je bilo napisano "Made in Holland". Na tom ulju je bila ispisana čak i cena u evrima, tačnije pet mililitara je koštalo 349 evra.

Sve, naime, ukazuje da je Koluvija umesto industrijske konoplje, koja je legalna, u Staroj Pazovi gajio zabranjenu indijsku konoplju, od koje se dobija kanabisovo ulje, koje se u nekim zemljama koristi za lečenje najtežih bolesti, poput tumora. On ima firme u Severnoj Makedoniji i u Sloveniji, gde je proizvodnja medicinske marihuane legalna, ali je to u Srbiji strogo zabranjeno zakonom.

Sadnice indijske i industrijske konoplje naizgled su veoma slične, ali najbitnija razlika je u količini psihoaktivne supstance THC u njima. U industrijskoj je procenat THC ispod 0,3, dok je u indijskoj količina te supstance znatno veća.

Slobodan Milosevic, Senta, Milenkovic Senta je bio desna ruka Slobodana Miloševića; Foto: Profimedia

Senta 11 godina bio Slobina senka

Policijski general Senta Milenković umro je 28. februara 2016. na VMA, u 61. godini. On je punih 11 godina bio prvi pratilac i verna senka Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije. Ostalo je upamćeno da je upravo Senta, sa rukom na oružju, stajao iza Miloševića na Gazimestanu 1989. godine, od kada je počeo vrtoglavi uspon bivšeg šefa države.

Senta Milenković Foto: Tanjug/Tanja Valič

Senta je prvi put penzionisan 1998. godine, ali se ubrzo vratio u službu, da bi nakon petooktobarskih promena bio ponovo penzionisan.

Njegov sin Slobodan je takođe policajac, a na mesto načelnika Četvrtog odeljenja beogradske kriminalističke policije (za suzbijanje narkomanije) postavljen je u maju 2016., tri meseca nakon očeve smrti.

VIDEO: Hapšenje specijalne tužiteljke Severne Makedonije Katice Janeve zbog afere "Reket"

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    30. novembar 2019 | 14:43

    Dostojan naslednik ponosnog časnog oca. Nazalost zapamtice mu ovo kolege i pretpostavljeni. Cuvaj se i nek te bog čuva.

  • 30. novembar 2019 | 12:37

    Citam kometare i smejem se...pa 5% vas je procitalo vise od jedne knjige u zivotu. Uzas idite gledajte rijaliti...nije nama lose jer imamo one koji se bave kriminalom...lose nam je jer smo svi pametni u komentarima i tacno u njima vidis ko je za koga, ko je ogorcen na vlast, na opoziciju, na samoga sebe...uzas...probudite se inace ce nam biti jos gore i ne trazitete krivca u drugima. Jer krivci smo sami za sve sto nam se desilo i sto nam se desava, sa zemljom i u zemlji

  • Rastko

    30. novembar 2019 | 16:09

    Iz svega toga Sentin sin ce se na kraju izviniti biznismenu zivi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA