≫ 

Baku kod Šapca krvnički pretukao rođak: U ranama i modricama se krije, jer on još nije uhvaćen?

- On je moju majku napao prvi put još pre dve godine. Oni žive kuća do kuće u selu - njegov pas je utrčao u dvorište moje majke i očuha i tad je nastao prvi problem

  • 3
Pretučena baba Foto: Facebook/STOP nasilju nad Zenama - grupa za zastitu zena

Živodarka Tomić (73) brutalno je pretučena početkom novembra. Navodno ju je pretukao njen rođak Slobodan T. (35) u Mačvanskom Pričinoviću kraj Šapca, a nasilnik do danas nije pronađen i uhapšen.

Priča o užasavajućem nasilju u mestu kraj Šapca najpre se pojavila na društvenima mrežama, na Fejsbuk grupi "Stop nasilju nad ženama", gde se oglasila Živadinkina ćerka Danijela.

Prema njenim rečima, napad se desio 6. novembra. Zadobila je teške telesne povrede i provela osam dana u bolnici, puštena je kući, ali tamo ne može da ode jer počinilac nije uhapšen. Policija u Šapcu tvrdi da ne može da ga nađe, da nekako uvek uspe da im pobegne.

Pretučena baba Foto: Facebook/STOP nasilju nad Zenama - grupa za zastitu zena

- Ja sam ih dva dana posle nemilog događaja zvala i rekla da je on viđen kod svoje kuće, rekli su: "Dobro". Niko nije došao da proveri to. Ja trenutno majku krijem i ne smem da je pustim kući, na šta mi policija kaže da ne mogu da mi pruže zaštitu, već da je negde sklonim. Prošlog petka sam išla u policijsku stanicu i pitala šta da radimo, moramo otići do kuće, jer to je seosko domaćinstvo, imaju životinje koje treba obići i nahraniti. Gospođa koja je taj dan bila dežurna mi je rekla: "Svašta, zašto ne biste smeli otići kući?" - napisala je Danijela i dodaje:

- On je moju majku napao prvi put još pre dve godine. Oni žive kuća do kuće u selu - njegov pas je utrčao u dvorište moje majke i očuha. Tada je, prilično besan, "upao" kod njih u dvorište, vičući i tražeći psa... Iako ga je moja majka uveravala da životinja nije kod njih, on je otišao, vratio se sa sekirom i nožem - priseća se za "Blic" Danijela Tomić.

Tada je, nastavlja, utrčao u kuću nesrećne žene, udario je sekirom dva puta, rasekao nožem i otišao uz pretnju: "Ako ovo prijaviš, vratiću se i ubiću te, šta je za mene da odležim 20 godina".

Pretučena baba Foto: Facebook/STOP nasilju nad Zenama - grupa za zastitu zena

- Na saslušanje smo čekali 13 meseci. U međuvremenu, on je u zatvoru bio pola godine zbog nekog drugog dela - dodaje Danijela.

Kada je, početkom ovog meseca, obema stranama konačno stigao poziv na saslušanje, Danijelu je majka pozvala i priznala da se tek sada plaši za svoju bezbednost.

- Uveravala sam je da nema čega da se plaši, da sada kada se vodi policijski postupak neće smeti da joj priđe sigurno - kaže Danijela.

Međutim...

- Tog dana, majka me je pozvala na telefon, a u pozadini sam ga čula kako se dere na mog očuha. U sledećem momentu, moja majka je vrisnula na telefonsku slušalicu, a onda, ništa... Tišina - jedva izgovara Danijela.

Pretučena baba Foto: Facebook/STOP nasilju nad Zenama - grupa za zastitu zena

U tom momentu je, nastavlja ona, ispostaviće se, nasilnik razvalio vrata, uhvatio nesrećnu staricu za glavu i počeo da je udara o zid.

- Posle prvog udarca izgubila je svest i probudila se tek u bolnici. Još joj nisam pokazala fotografije kako je izgledala, ona mislim nije ni svesna kakve joj je povrede naneo. Fizički, sada je malo bolje, ali psihički...jako, jako loše. Ja sada, posle svega, želim da se podigne svest i da on kada bude priveden ne bude shvaćeno olako, nego da je on nasilnik, on je krao, udarao devojku autom - navela je Danijela.

Prema nezvaničnim informacijama, policija intenzivno traga za osumnjičenim, a u ceo slučaj je uključeno i šabačko tužilašto, tako da su preduzete sve zakonske radnje.

- Nasilnik je poznat policiji i više puta je bežao i krio se... Ima debeo dosije - potvrđuje izvor upoznat sa slučajem.

Video: Nadeždu Biljić pretukao dečko

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borjanka

    30. novembar 2019 | 10:29

    Nadjite manijaka I posluzite mu 40.god robije!!!

  • Franjo moler Beograd

    30. novembar 2019 | 14:48

    Jadna je ta Šabačka policija koja nemože ili neće da pronađe nasilnika Zamislite kako bi tek intervenisali da je u pitanju neko teško krivično delo protiv države BRUKA ZA SLUŽBU SUPA

  • Djox

    30. novembar 2019 | 11:29

    `Gospodja`pobedila! A i nasa policija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA