Carinski psi ne njuše samo drogu: Za vikend su njihove njuške otkrile 1.000 paklica cigareta!

Specijalno obučeni psi nepogrešivo otkrivaju fabričke šupljine u vozilima i druga mesta gde se krije roba koja se krijumčari

  • 3
Zaplenjene cigarete Batrovci Foto: Uprava carina

Carinici su tokom vikenda na prelazu Horgoš i Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili gotovo 1.000 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama vozila.

Na Horgošu su krijumčarene cigarete pronađene 30. novembra 2019. godine, prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od naše južne pokrajine ka Švajcarskoj.

Prilikom zaustavljanja na granici i vozač i 14 putnika su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

Zaplenjene cigarete Batrovci Foto: Uprava carina

Međutim, kako je carinski službeni pas, koji je učestvovao u kontroli, markirao deo poda oko točkova autobusa, carinici su otvorili boks u kome se nalazi krevet za vozače, gde su skidanjem tapacirunga na njegovoj bočnoj strani otkrili fabričku šupljinu, koja se proteže iznad blatobrana zadnjih točkova.

Iz pomenute fabričke šupljine izvađeno je 640 paklica cigareta „marlboro“ i „vinston“ sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM.

Protiv 39-godišnjeg vozača autobusa, Albanca sa KiM postupak će dalje voditi policija i tužilaštvo.

Na prelazu Batrovci su 1. decembra 2019. godine krijumčarene cigarete pronađene u fabričkim šupljinama automobila „reno senik“ makedonskih registarskih oznaka, prilikom detaljne kontrole na izlazu iz zemlje.

Zaplenjene cigarete Batrovci Foto: Uprava carina

Njime je putovalo četvoro severnomakedonskih državljana, koji su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

I ovoga puta službeni pas je odveo carinike do sakrivenih cigareta. Zahvaljujući njegovom nepogerešivom njuhu carinici su došli do 317 paklica cigareta „bos“, „marlboro“, „rodeo“ i „vest“, sakrivenih u fabričkim šupljinama ispod zadnjih sedišta automobila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    2. decembar 2019 | 16:45

    Mačka te nikad neće izdati! :)

  • Sofronije

    2. decembar 2019 | 17:05

    Pametnice jedne od trafanha za barkoticima,cigaretana,eksploziva,pronalazenja nastradalih u lavinama zemljtresima,a opet pojedini "ljudi"ih mrze

  • mima

    2. decembar 2019 | 19:05

    bravo za pametne kuce,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA