≫ 

Beograđanin dobio dosad najveću kaznu za nasilje u porodici: 6 godina za užasno zlostavljanje ćerki

Od početka 2012. do 7. maja 2013. godine izvršio je polne radnje sa ćerkama kojima je najpre naređivao da idu u različite sobe kako ne bi znale šta se dešava, gde bi ih dodirivao po telu, a zatim više puta ulazio u spavaću sobu kod dece i dodirivao ih po polnom organu

  • 32

Na predlog Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu sud je na šest godina zatvora osudio B. P. iz Kaluđerice i izrekao mu i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara zbog porodičnog nasilja, kao i zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim ćerkama.

Ova je najviša kazna do sad izrečena za krivično delo nasilje u porodici i zlostavljanje dece, rečeno je u tom tužilaštvu.

B. P. je osuđen jer je 1. jula 2011. godine tukao maloletne ćerke nogama i rukama, od kojih je jedna tom prilikom udarila glavom u ormar i zadobila povrede.

Potom je od početka 2012. do 7. maja 2013. godine izvršio polne radnje sa ćerkama kojima je najpre naređivao da idu u različite sobe kako ne bi znale šta se dešava, gde bi ih dodirivao po telu, a zatim više puta ulazio u spavaću sobu kod dece i dodirivao ih po polnom organu.

Nakon izvršenja ovih krivičnih dela B. P. nije bio dostupan državnim organima sve do dana 15. marta ove godine, kada je izvršio krivično delo nasilje u porodici nad bivšom suprugom i prekršio i meru bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa njom.

Tog dana je pijan došao do kuće čiji su suvlasnici on i bivša supruga i počeo da lupa na vrata, preteći da će da zapali kuću, nakon čega je isključio struju i vodu, i pokucao na prozor, a žena je pokušala da ga otera.

Sledećeg jutra podigla je roletne, a B. P. je i dalje sedeo na pragu kuće i pio vinjak.

Počeo je da tečnošću koja se nalazila u flašama vode, poliva prozor i da pali papiriće koje je bacao u tom pravcu, kao i upaljene cigarete. Ustao je i počeo da vuče roletnu od prozora i da udara pesnicama po istoj, govoreći "Izađite napolje, miševi, zapaliću vas!". Ubrzo nakon toga je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Nakon sprovedene istrage za novo počinjeno krivično delo, tužilaštvo je tražilo da se postupci spoje pred sudom što je i učinjeno i na kraju glavnog pretresa zatražilo da se B. P. osudi na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora za niz pomenutih krivičnih dela, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

Hapšenje, lisice

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Predlog tužilaštva je u potpunosti prihvaćen prvostepenom presudom. Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

U Drugom osnovnom tužilaštvu kažu da je ovo samo jedan od predmeta u kojem je tužilaštvo zahtevalo izricanje velike kazne zatvora i pre stupanja na snagu odredbi Krivičnog zakonika koje predviđaju strogo kažnjavanje nasilnika.

Od stupanja na snagu novih odredbi koje se primenjuju od 1. decembra nasilnici mogu da očekuju još strožiju kaznenu politiku koja će se primenjivati kao adekvatan odgovor na počinjeno nasilje, poručuju iz tog tužilaštva.

Od početka ove godine u Drugom osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da su izvršili nasilje u porodici pritvor je određen prema 120 okrivljenih.

Od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici (1. jun 2017.) u okviru rada grupa za koordinaciju razamtrano je oko 12.000 prijavljenih slučajeva nasilja.

Video: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki Zemun

    3. decembar 2019 | 14:30

    To je jako blaga kazna,kastracija pa DOŽIVOTNA samica za njega!!!

  • Ја

    3. decembar 2019 | 13:19

    6 година? Смешно! Кастрација+30 година!!!

  • maja

    3. decembar 2019 | 13:17

    Sramotna presuda. Covek je seksualno zlostavljao decu i dobio par godina?! U Americi bi ga osudili na najmanje 35 godina zatvora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA