≫ 

Milana isključili iz saobraćaja, on sat kasnije izazvao udes u kom je poginuo mladi bubnjar Nemanja

U silovitom sudaru mladi bubnjar je zadobio povrede od kojih je odmah preminio

  • 18
Foto: Facebook/Nemanja Grivac Nikolic Foto: Facebook/Nemanja Grivac Nikolic

Nemanja Nikolić (22), bubnjar iz sela Grivac kod Knića, poginuo je u noći između subote i nedelje u Mrčajevcima kod Čačka kada se u njegov "jugo" direktno zakucao "audi", čijeg vozača Milana R. je samo sat pre nesreće policija isključila iz saobraćja, jer je "naduvao" 0.3 promila alkohola.

U nedelju, sat posle ponoći, Nemanja je krenuo iz Čačka, sa svadbe na kojoj je svirao sa bendom, starim putme ka selu Guncati. Prema nepotvrđenim rezultatima istrage, na njegov "jugo" naleteo je "audi" i to u punoj brzini.

U tom silovitom sudaru mladi bubnjar je zadobio povrede od kojih je odmah preminio. Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću skrivio vozač "audija", koji je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i direktno udario u "jugo" koji mu je dolazio u susret.

Pijan vozač Policija je vozača "audija" te večeri već bila isključila iz saobraćaja Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Odmah posle nesreće urađen je alko-test vozača "audija" Milana R. koji je pokazao tri nule. Ipak, izvađena mu je i krv i prema tom testu imao je 0,12 promila alkohola. Proverom je ustanovljeno da je vozača "audija" samo sat pre nesreće, na području Kraljeva, patrola saobraćajne policije isključila iz saobraćaja, jer je alkometar pokazao da ima 0,3 promila alkohola.

- Uprkos tom iskjučenju nastavio je da vozi. Njemu je nakon trežnjenja određeno zadržavanje, a protiv njega je podneta krivična prijava i biće priveden na saslušanje u nadležno tužilaštvo - kaže sagovornik "Blica", blizak sa istragom.

Rođaci Nemanje Nikolića u šoku su posle tragedije. Nemanjina porodica je veoma cenjena u selu Grivac i svi koji ih poznaju o njima imaju lepo mišljenje.

- Nemanja potiče iz muzičke porodice. Otac, stric, brat od strica, svi su bubnjari i on je nasledio taj gen i okrenuo se muzici. Svirao je u bendu, radili su svirke, sadbe. Tim "jugom" je išao sam, da nikog ne maltretira da ga vozi i dovozi. Bio je savestan, nije pio, upravo da sebe i druge ne bi doveo u opasnost - kazali su njegovi rođaci.

O nesreći je porodica obaveštena u nedelju rano ujutru.

- Nemanjin otac je odmah sa dvojicom komšija otišao na mesto nesreće. Tamo nije bilo ni "juga", ni njegovog sina, ni "audija" tog pijanog vozača koji mu je ubio sina. Tek  mu je kasnije policija rekla detalje - kažu rođaci preminulog mladića.

Nemanja Nikolić sahranjen je u ponedeljak na lokalnom groblju. Poslednjem ispraćaju mladog muzičara prisustvovao je veliki broj rođaka, drugova, poznanika, poštovalaca njegove porodice. Nemo su se kretali u dugačkoj koloni ka seoskom groblju gde je Nemanja sahranjen.

Video: Majku i bebu od sigurne smrti spasao sudar pijanih vozača

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    4. decembar 2019 | 06:44

    Realno 0,3 promila nije uzrok tako strašne nesreće. Ipak je bahatost glalvni faktor...

  • ja sam ja

    4. decembar 2019 | 07:32

    Najveci krivac je drzava i saobracajci, zastooo??!!! osetio sam na svoju kozu kada su me pre jedno 5 godina zaustavili i kada sam naduvao 1,2 promila.. oni su mi pisali kaznu i pustili me nazad u vozilo da se odvezem, umesto da me spakuju u hitnu ili u maricu ili ako nisam ni za hitnu i maricu onda me odvezite kuci na sigurno!!! na zapadu su me takodje zaustavili bez dozvole ovog puta sam bio trezan i kada su videli da nemam njihovu dozvolu a posedovao sam samo pasos, automatski je doslo jos tri patrole, pauk je digao auto a ja sam se pesice vratio kuci.. e to je drzava!!! neko ce misliti da sam sad neki krimos ali nisam jednostvno sam upadao u nevolje kad sam bio mlad.. saucesce porodici ali moje misljenje je ako je taj koji je izazvao udes bio zaustavljen pre udesa, morali su ga procesuirati do kraja... nije sve u kazni.. na zapadu je nekad i opomena dovoljna

  • Kvazi englez na srpskom

    4. decembar 2019 | 06:40

    Zasto slika stradalog momka? Zasto ne stavite sliku pijanice/ubice? Da znamo koji je to baja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA