≫ 

Lekar iz Priboja uzeo 3.000 evra na lažnim izveštajima za penzije, privedeni i oni koji su dali mito

A.M. zahtevao je i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio lekarske izveštaje u koje je unosio neistinite podatke

  • 3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su A.M. (66) lekara Opšte bolnice u Priboju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i primanje mita, dok je pet osoba privedeno nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je A.M. zahtevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio lekarske izveštaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju, ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Takođe, A.M. se tereti i da je zahtevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje lečenja u Rehabilitacionom centru Pribojska Banja.

Na ovaj način A.M. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 evra.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Video: U velikoj akciji policije uhapšeno 28 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Priboj

    5. decembar 2019 | 17:52

    Ceo Priboj zna da isti ti Doktori uzimaju novac jos od Devesetih gde ste bili pre da ih pohapsite,suma od 3000 moze biti i 300000 hiljada,a najvise ima penzionera u Novoj Varosi.Zakon mora biti isti za sve ako ga uopste ima.

  • Baki

    5. decembar 2019 | 23:36

    Nista novo,a direktor

  • Kica

    5. decembar 2019 | 19:16

    A zasto bi nekom uzeo 3000 evfa za banjsko lecenje kada za te pare bolesnik moze da bira banju I hotel.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA