≫ 

Kruže verzije o slučaju iskopanog groba učiteljice: Glava nije odneta, u kovčegu bio jedan predmet?

Porodica demantovala da je pokojnica sahranjena sa zlatom, a meštani strahuju od sekte, muči ih sećanje na 2007. godinu

  • 36
Dragica Krstic, otkopan grob Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Nakon što je 3. decembra oskrnavljen grob u Starim Banovcima slučaj je prijavljen nadležnima, ali se do počinilaca još nije došlo. Sumnja se da je bilo najmanje dva izvršioca koji su podigili ploču, otkopali grob i izvadili delove tela Dragice Kristić, učiteljice sahranjene pre 25 godina.

- Nije tačno da je lobanja odneta sa groblja - rekao je direktor JKP "Čistoća" u Staroj Pazovi Jovan Gagrica za Telegraf, ističući potrebu da ispravi loše prenete informacije koje su se od juče pojavile u medijima: - Lobanja sa delovima kose ostavljena je kraj groba.

On je potvrdio infomaciju da je obaveštena policija, kao i članovi porodice.

- Zet pokojnice je prisustvovao uviđaju - kazao nam je dodajući da su najbliži vrlo uznemireni zbog onoga što se dogodilo.

Povodom navoda da je učiteljica Kristić sahranjena sa velikom količinom zlata, kao što je pisalo u imejlu dostavljenom lokalnom mediju, prijatelj blizak porodici pokojnice naveo je da su iz porodice to demantovali, te da je reč "o prstenu ili nečemu sitnom".

Dragica Kristić Oskrnavljeno grobno mesto / Printskrin: Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

Ipak, krađa nije jedini mogući ishod.

Nakon uviđaja pokrenuta je istraga, a kako smo saznali u ovom mestu se svašta šuška i kruže različite verzije. Mnogi dnevni listovi već su podsetili na zločin koji se desio 2007. godine kada je Danijel Jakupek (38) ubio 5-godišnjeg dečaka i njegovog 26-godišnjeg ujaka, pa im iskasapio tela i delove bacio u Dunav. Potom je proglašen neuračunljivim, a u stanu mu je pronađena sektaška literatura.

Iz JKP-a su nam kazali i da je radnik "Čistoće" nemilu scenu zatekao u utorak, da je u ponedeljak sve bilo u redu, te da su čalnovi porodice u nedelju, dan ranije, takođe obišli grob.

Rođaci, sa druge strane, nisu želeli da komentarišu slučaj.

Kako Telegraf.rs saznaje, istraga je u toku i za počiniocima se i dalje traga. Njihovi motivi još nisu poznati.

Pogledajte prizor sa lica mesta:

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    6. decembar 2019 | 13:23

    Jos neko kopa!

  • Dasa

    6. decembar 2019 | 14:25

    Ljudska mentalna beda...! Za svaku mogucu osudu...!

  • 321

    6. decembar 2019 | 12:54

    Nikad necu razumeti zasto pokojnike sahranjuju sa nakitom. Bolje da cuvaju to na uspomenu na njih nego da ih sahranjuju sa tim. Ne znam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA