Svedoci četvorostrukog ubistva u Jabukovcu: Davor se smejao i rekao "ubica je možda neko iz sela"

Jedan od svedoka na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu rekao je da je na dan masakra razgovarao sa Pernićem

  • 1
žrtva jabukovac Davor Pernić

Foto: Facebook, Privatna arhiva

Onog dana kada su na salašu u Jabukovcu nađene 4 žrtve masakra, 8. avgusta ove godine, osumnjičeni za zločin Davor Pernić (35) u selu je poznanicima rekao da "ubica može da bude i tu u centru i da to može da bude neko iz sela".

Ovo je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, koje vodi postupak za četvorostruko ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93) sestre Ljubinke (76) i sestričine Dragane (53), ispričao svedok Nenad Blendić iz Jabukovca, koji je, kako je sam naveo "u drugarskim odnosima sa Davorom".

U ovom postupku uhapšena je i Maja Bađukić (25), takođe iz Jabukovca, koju tužilaštvo tereti za saučesništvo.

Jabukovac

Imanje na kojem je počinjen masakr, Printskrin: Youtube

- Na dan kada je otkriveno ubistvo, ja sam se sa Davorom našao u centru sela i on se normalno ponašao. I čak mu je bilo smešno, pa je rekao da ubica može da bude neko iz sela - naveo je svedok Bendić prošle sedmice.

Ovaj svedok je rekao i da mu je Davor ispričao da je u vezi sa Majom Bađukić, kao i da mu je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo priznao i da je ranio jednog mladića iz susednog sela. Naime, prema iskazu svedoka, Davor ga je jednom pitao da ostavi kola u njegovom dvorištu jer "mora da prati jedno lice koje preti Maji, a radi se o nekom Darku iz Malajnice".

- Posle ovog događaja, Davor mi je ispričao da je stvarno taj Darko došao kod Majke, da je on posle toga lupao na vrata i ušao u kuću. Maja ga je prepoznala i otvorila vrata i on je tom prilikom ranio hicem iz puške tog Darka - ispričao je svedok.

žrtva jabukovac

Žrtve masakra u Jabukovcu, Foto: Privatna arhiva

I svedoku Novici Petrikiću priznao je da je Darka iz Malajnice vazdušnom puškom ranio u nogu, jer je "Maja imala probleme sa njim, a on je otišao kod nje i našao ga".

Oba svedoka kao i Neša Barbucić, koji je takođe saslušan, navela su da im je bilo poznato to da je Pernić bio ljubitelj oružja, te da je nosio maskirnu uniformu. Na društvenim mrežama bio je član grupe u kojoj su ljudi opsednuti oružjem. Blendić je naveo da su znali da poseduje jednu veliku crnu pušku, koju je video kada je Davor išao u posetu Maji, a svi su selu su pričali da je imao i vazdušnu pušku.

Svedok Neša Barbucić je naveo i da je Davor išao na gađanje na salaš, pre ubistva u porodici Kazimirović, te da je imao crnu vazdušnu pušku sa optičkim nišanom.

Davor Pernić

Davor Pernić, osumnjičen za četvorostruko ubistvo, Foto: Facebook

Svi svedoci su kazali da im je Davor pričao da je u vezi sa Majom, ali interesantno je da nijedan od njih nije naveo da su njih dvoje viđali zajedno. Mešutim, Davorova kola nekoliko puta su primetili blizu njene kuće. Svedok Barbucić je rekao da mu je Davor, pre ubistva na salašu Kazimirovića, rekao da je Maja bolesna i da ima tumor.

Sličan je bio i iskaz svedoka Petrikića, kome je Davor ispričao da mu je Maja predlagala da raskinu zbog njene bolesti, ali da on nije hteo da raskinu, već je rekao da hoće da joj pomogne.

Podsetimo, osumnjičeni za zločin Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta, priznao je ubistvo i naveo da je na salašu u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom. Ispričao je da je prvo puicao u žene, a zatim u domaćina Raju koji se vraćao kući na traktoru. Policiji je pokazao i gde je sakrio ostale puške.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA