≫ 

Učiteljici Dragici izvadili 4 zlatna zuba i prodali: Detalji skrnavljenja groba u Starim Banovcima

Osumnjičeni su iz gorba uzeli i nakit koji je žena imala na sebi kada je sahranjena

  • 18
Dragica Krstic, otkopan grob Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

S. Š. (43) iz Starih Banovaca i M. K. (40) iz Žablja, osumnjičeni da su pre nekoliko dana otkopali grob učiteljice Dragice Kristić, ukrali su četiri zlatna zuba iz vilice pokojnice, kao i nekoliko komada zlatnog nakita, i sve to prodali za 400 evra, navodi Kurir.

Dvojica osumnjičenih uhapšeni su zahvaljujući brzom i efikasnom radu policije u Staroj Pazovi, i to samo dva dana pošto su oskrnavili grob.

- Veruje se da je S. Š. došao na ideju da otkopa grob Dragice Kristić, jer je čuo priče da je ona pre 25 godina sahranjena sa gomilom zlatnog nakita, a nije isključeno ni da je bio na njenoj sahrani, pošto živi pored gorblja. Inače, pre sahrane, kovčeg sa telom učiteljice bio je otvoren, tako da su svi prisutni mogli da vide da ona ima nakit na sebi - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, sumnja se da S. Š. i M. K. 1. decembra pomerili betonsku ploču sa jednog grobnog mesta na groblju u Starim Banovcima, otkopali zemlju i iz kovčega ukrali nekoliko predmeta od zlata.

Video: Evo kako pogrebnici slave Grobarijadu

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA