≫ 

"Umro je dozivajući sina": Bolne reči tasta o zetu koji je preminuo u sudaru forda i BMW-a kod Niša

Ekrem A. (49) poginuo je u subotu ujutru kada se "ford" kojim je upravljao krećući se iz pravca Leskovca ka Nišu čeono sudario sa BMW-om

  • 10
Saobraćajna nesreća koja se dogodila na putu Niš - Orljane kod skretanja za selo Belotinac.

Foto: Telegraf

Dok sam sa unukom gurao pokvareni auto, iznenada sam video jako svetlo. Usledio je snažan udarac. Odleteo sam u šanac pored puta. Jedno vreme sam bio ošamućen i nisam znao šta se dešava. Samo sam, kao kroz maglu, čuo mog pokojnog zeta Ekrema, koji je bio za volanom, kako doziva svog sina. Usledila je tišina, a onda je prišao taksista koji je bio u prolazu i malo me rasvestio, svedoči Nezir A. (71) iz leskovačkog sela Vinarce, čiji je zet Ekrema A. (49) poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu ujutru na putu Orljane - Niš.

Kako je ispričao Nezir, prisećajući se prvih trenutaka kobne saobraćajke, u travi kraj puta bio je njegov unuk Kristijan.

- Krvi je bilo na sve strane. Desna noga skroz iskrivljena. Taksista je pozvao Hitnu pomoć. Pitao ga je kako se zove. Zagrlio ga je i tešio. Govorio mu je da bude hrabar i da izdrži - ispričao je uznemiren čovek.

Saobraćajna nesreća koja se dogodila na putu Niš - Orljane kod skretanja za selo Belotinac.

Ekrem je izgubio život u teškoj saobraćajki, Foto: Telegraf

Ovaj starina je tek kasnije saznao da mu je od posledica sudara zet preminuo na licu mesta, a da mu je unuk, osim polomljene noge zadobio i povredu vratnih pršljenova i rebara. Od siline udarca njihov "ford" je smrskan završio sa jedne, a BMW vozača koji ih je udario sa druge strane puta. Na kolovozu je Nezir ugledao samo tablicu sa oznakama za Niš. Kaže i da je taksista otišao i do tog vozila, ali da u njemu nije pronašao nikoga.

Nezir je, navodi, zahvalan ovom slučajnom prolazniku na nesebičnoj pomoći koju im je pružio.

- Bio sam pored unuka i dozivao zeta iz sveg glasa, ali odgovora nije bilo. Nisu mu dali da priđem vozilu. Pošao sam sa unukom u bolnicu i tek tamo saznao da mog dobrog Ekrema više nema. Bilo je strašno. Da smo svi bili u vozilu, danas ne bismo bili među živima. Bolje da sam ja stradao nego Ekrem, koji je bio stub višečlane porodice. Pošten i dobar, ali mu to sada ne vredi baš ništa. Kuća mu je ostala bez domaćina - plačući dodaje Nezir.

Saobraćajna nesreća koja se dogodila na putu Niš - Orljane kod skretanja za selo Belotinac.

"Ford" koji je vozio Ekrem u trenutku nesreće, Foto: Telegraf

Ekrem A. (49) i njegov sin Kristijan (21) su, uz Nezirovu pomoć, izdržavali porodicu preprodajući polovne stvari koje je Ekrem donosio iz Nemačke. Došao je otuda pre samo nedelju dana. Sa "novom" robom u četvrtak su bili na pijaci u Vladičinom Hanu, a kobnog jutra su prvi put krenuli put pijace u Nišu nadajući se boljoj zaradi.

- Ustali smo rano. Padala je kiša. Razmišljali smo da li da krenemo na put. Nisam bio za to, ali je Ekrem odlučio drugačije. Nadao se da će vreme da se prolepša i da ćemo da zaradimo nešto da prehranimo ovu sirotinju. Teška je moja sudbina. Ostao sam bez sina i žene, a sada i bez zeta koji je mojoj ćerki jedinici i njihovoj deci jedini oslonac i snaga - priča Nezir dok briše suze sa lica.

Od tuge i bola, svoje povrede ramena i noge, kaže, ni ne oseća. Kući se vratio u subotu uveče. Trebalo mu je dva sata da pred familijom izusti da Ekrema više nema. Usledio je, priča, lelek koji je ledio krv u žilama.

Za Ekremom žali celo selo i o njemu mnogi pričaju samo lepo. Opisuju ga kao izuzetno vrednog čoveka koji se celog života mučio. Rano je ostao bez roditelja. Na ovog nesrećnog čoveka se oslanjala i porodica, koju je u međuvremenu osnovao, pa se u selu Vinarce pitaju kako će oni dalje krot život sada kada Ekrema nema više.

Policija je zbog sumnje da je izazvao sudar uhapsila N. S. (27) iz Niša i on je, prema nezvaničnim informacijama, prilikom udesa bio u alkoholisanom stanju. Testiranje je navodno pokazalo da je imao više od jednog promila alkohola u krvi.

Video: Četiri osobe poginule, a šest je teško povređeno u udesu na auto-putu

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mitque

    9. decembar 2019 | 02:42

    Opet pijani vozač!!! Treba doneti zakon da ko god vozi pijan, da mu se oduzme dozvola na par godina i kazni ne manje od 50.000 dinara, ma koliko god je malo pijan, pripit. Svi oni koji izazovu nesreću u pijanom stanju trebaju biti mnogo strože kažnjeni, a oni koji ubiju nekoga teba da budu osudjeni na minimum 10 godina zatvora i trajno oduzimanje vozačke dozvole, ako je uopšte i imaju.

  • Deda Gaga

    9. decembar 2019 | 07:18

    Napisah ja čim sam pročitao ovu vest, da se ovaj sa BMveom verovatno vracao iz provoda.Bili su brojni negativni komentari .Saucesce porodici poginulog a za vozača BMWa trajno oduzimanje vozačke i kazna naravno!

  • Pravda

    9. decembar 2019 | 08:21

    Ima zakon sada dok je ziv placace ostetu porodici nastradalog,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA