≫ 

Napadač iz Velike Plane poslat na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu

Motivi njegovog napada još uvek nisu rasvetljeni, upućen je na procenu uračunljivosti

  • 0
Ekonomska skola vuk karadzic velika plana, automatska puska

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, eusvuk.edu.rs

Goran Todorović (46) iz Donje Livadice, koji je naoružan i sa torbom punom municije i eksploziva, upao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Velikoj Plani, preteći da će uzeti srednjoškolce za taoce, upućen je na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Smederevu, koje vodi istragu, nakon određivanja pritvora Todoriviću, odlučilo je da se obavi veštačenje duševnog zdravlja Todorivića. Ovo će biti od ključne važnosti za procenjivanje njegove uračunljivosti u trenutku kada je izvršio oružani upad u školu. Takođe, biće jasnije da li je sposoban da iznese odbranu, kažu u Tužilaštvu.

Podsetimo, Todorović nakon hapšenja nije izneo odbranu, a na saslušanju mu je pozlilo, pa se i dalje ne zna motiv za njegov čin.

Na veštačenju je i arsenal oružja koje je ima kod sebe prilikom upada u školu, kao i ono pronađeno u dvorištu porodične kuće.

Todorović je, podsetimo, upao na šesti čas u jedno odeljenje naoružan s automatskom puškom, 3 detonarska štapina, sedam okvira i 12 kutija punih municije sa ukupno 450 metaka. Savladao ga je profesor fizičkog vaspitanja, nakon čega je uhapšen.

Video: Pucnjava u školi u Velikoj Plani: Muškarac upao među đake sa automatskom puškom

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA