Majka i dve ćerke s Kosova išle da ratuju u Siriji: Služile su ISIS-u sve do njegovog sloma

Njih tri su se tada predale kurdskim snagama, koje su ih deportovale na Kosovo 24. maja

  • 7

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini protiv tri osobe, dve ćerke i njihove majke, M. T., V. T. D. i Š. T., zbog krivičnog dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".

U saopštenju Specijalnog tužilaštva navodi se da su tri optužene učestvovale u aktivnostima terorističke organizacije tako što su otišle u Siriju i pridružile se militantnoj organizaciji Islamska država (ID).

Suprug optužene M. T. bio je u Siriji nekoliko meseci i vratio se, a za kratko vreme čitava porodica se pridružila ratovanju za ID, iako su znali da je to protivzakonito. Optužena V. T. D. je sa suprugom i ćerkom 5. oktobra 2014. preko graničnog prelaza Elez Han napustila Kosovo. Oni su zatim sa aerodroma u Skoplju otišli u Tursku, a potom u Siriju, navodi se u saopštenju.

- Optužena M. T. je sa suprugom 4. novembra 2014. otputovala u Siriju na isti način kao i V. T. D, dok je optužena Š. T., majka optuženih M. T. i V. T. D., 21. septembra 2015, zajedno sa svoja dva sina, preko međunarodnog aerodroma u Prištini otputovala u Tursku, pa odatle u Siriju - piše Koha.

Optužene majka i dve ćerke u Siriji su mesečno dobijale novac od ID za pružanje logističkih usluga, sve dok ID nije doživeo totalni poraz. Njih tri su se tada predale kurdskim snagama, koje su ih deportovale na Kosovo 24. maja ove godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    9. decembar 2019 | 19:58

    Cistile pistolje teroristima

  • misa

    9. decembar 2019 | 19:18

    Dobice nagradu kakvo sudjene a ujedno se vratili kući kao heroji ne samo one nego svi koji se vrate na Kosovo i Bosnu a tek će sad da ucestvuju

  • @

    9. decembar 2019 | 19:36

    Ništa drugo i neznaju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA