Ambasada Srbije reagovala zbog prebijanja kamiondžije: Mađari će voditi postupak protiv policajaca

Ambasada u Budimpešti, kažu, obratila se nadležnim mađarskim organima i o rezultatima procesa obavestiće Stanića

  • 5
Nikola Stanić Foto: Facebook/Nikola Stanić

U Ministarstvu spoljnih poslova kazali su nam da su upoznati sa slučajem fizičkog napada pripadnika mađarske policije na državljanina Srbije Nikole Stanića, kamiondžije iz Aranđelovca, koji se dogodio 30. novembra ove godine, na graničnom prelazu Horgoš.

Ambasada u Budimpešti, kažu, obratila se nadležnim mađarskim organima i o rezultatima procesa obavestiće Stanića.

- Ambasada Republike Srbije u Budimpešti se, shodno žalbi Nikole Stanića, obratila nadležnim mađarskim organima koji su obavestili da je zbog incidenta pokrenut postupak pred sudom u Segedinu, odnosno iniciran disciplinski postupak unutar carinske ispostave. Ambasada Srbije u Budimpešti je u kontaktu sa nadležnim mađarskim organima i blagovremeno će obaveštavati Nikolu Stanića, preko Ministarstva spoljnih poslove Republike Srbije - kazali su u MIP.

Stanić tvrdi da ga je tada, pošto se vratio na carinski šalter po papire koji su mu nedostajali u dokumentaciji, iznenada presrela policija, udarila ga je, bacila na pod i vezala mu lisice. Kada su shvatili da Stanić nije migrant, već kamiondžija sa legalnim papirima, pustili su ga.

Zbog toga se, po dolasku u Srbiju, obratio Ministarstvu spoljnih poslova.

- Jedan od njih me je ošamario i oborio na pod. Posle toga su još dva policajca skočila na mene i stavila mi lisice. Moje kolege su to videle i počele da viču da sam šofer, a ne migrant, kako su policajci prvobitno mislili - ispričao je nakon incidenta.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    10. decembar 2019 | 20:27

    A među njima ogroman broj pripadnika najekstremnijih islamskih organizacija koji će biti u srcu Evrope trojanski konj i na znak svojih vođa činiti najgore terorističke akte. Njihova migracija je organizovana, najveći broj je sasvim pristojno obučen, sa najnovijim mobilnim i ne baš bez novca i kartica kojima podižu novac. Zašto im ne pomognu njihova bogata arapska sabraća i prime u svoje zemlje, što bi bilo normalno, već finansiraju njihovu migraciju u Evropu što samo po sebi govori da to nije slučajno.

  • 🔴🔵⚪

    10. decembar 2019 | 18:44

    A da je neki emigrant bilo bi opravdana upotreba sile?? Strašno je šta sve trpe ti ljudi koji su morali da napuste svoje domove zbog rata! Treba im pomoći koliko ko može, dati hranu, smeštaj i ostale potrebne stvari kako bi imali normalan život!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA