Prijatelji ubijenog Nikole ne mogu da se pomire sa tragedijom: "Rasli smo zajedno. Svi su ga voleli"

Kosanić je bio dobar drug, uvek nasmejan i veseo, složni su oni koji su ga poznavali

  • 7
Nikola K. Sopot, poginuo u Slovačkoj, Bratislava, Slovačka tuča, pretučen Foto: Facebook, Printskrin: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Ni nekoliko dana posle smrti mladog Nikole Kosanića (22) iz sela Popović kod Sopota, koji je u nedelju rano ujutru ubijen u Bratislavi u redu za picu pred jednim kioskom, porodica i prijatelji ne mogu da poveruju u ovu tragičnu vest i da se pomire sa njom.

Kako i da pomisle da bi neko mogao da povredi nekoga ko je bio dobar prijatelj, sin i drug, nasmejan i veseo, ko nije voleo da se svađa i nije bio kavgadžija, kako pričaju oni koji su ga upoznali.

Kakav je mladić bio Kosanić, za Telegraf.rs priča njegov školski drug Stefan koji je, kako kaže, šokiran Nikolinim ubistvom.

- Šokiran sam i pogođen, nisam mogao da poverujem šta se dogodilo. Nikola je bio mnogo dobar drug i prijatelj, uvek je bio vedar i nasmejan dečko, voleo je da se druži i svi su ga voleli. Stvarno ne znam ko bi imao razlog da digne ruku na njega - kaže Stefan.

Ubistvo Srbina u Bratislavi Printskrin: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Tragična vest pogodila je sve u Sopotu. Nikolina dugogodišnja drugarica Vesna jedva da pronalazi reči kojom bi opisala tugu.

"Nikola, što nam te uzeše ti ljudi", napisala je na Fejsbuku.

Vesna za Telegraf.rs kaže da su se ona Nikola poznavali jako dobro.

- To je sve mnogo tužno, a reči nema... Nikola i ja smo rasli kuća do kuće sve do ove tragedije koja ga je zadesila. Znali smo se jako dobro... Drugi ljudi su mu, nažalost, oduzeli život - kaže ona.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, mladić iz Srbije je bio sa drugom u piceriji, a kada su izašli napolje, pod još nerazjašnjenim okolnostima došlo je do tuče u kojoj je Kosanić nastradao.

Prema rezultatima obdukcije koja je urađena u utorak, Kosanić je preminuo od udarca u glavu, pošto mu je pukao vratni pršljen. Istražuje se da li je ova povreda nastala prilikom pada i udarca glave o beton. Slovačka policija je u kontaktu sa našim državnim organima, a Ambasada Srbije je obaveštena i uključena u ovaj slučaj.

Za sada nije poznato kada će telo nesrećnog mladića biti dopremljeno u Srbiju, kako bi se obavila sahrana.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    11. decembar 2019 | 21:38

    Strasno, strasno, prestrasno !!! Saucesce porodici i dosta snage da ovu tragediju izdrzi. Pocinioce zlocina kazniti najgore mogucom kaznom !!!

  • Meksa

    12. decembar 2019 | 04:18

    Kako je moguće da je kazna za ovo ubistvo od pet do sedam godina , gde su kazne za ubistvo od 40 godina ? Lepo se prikazujemo u svetu srpska nesreća I srpska posla .Ejj ubiti mladića u inostranstvu zašto? Ko ga je ubio nije albanac , nije hrvat , već srbin prokletinjaci .Ubice nigde sreću ne našli, seme vam se zatrlo ne treba da postojite , smrtnu kaznu uvesti treba i to vešanjem a televizija da prenosi.

  • Srboljub

    12. decembar 2019 | 05:43

    Doživotna ili smrztna presuda. Sve ostalo je malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA