≫ 

Istraga o napadu na nikšićkog biznismena: Napadač se 15 minuta pripremao, geleri završili na plafonu

Na Miodraga Daku Davidovića pucano je u utorak uveče u hotelu Kraun Plaza dok je bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija

  • 8
Miodrag Daka Davidović, policija, ubijeni biznismen, ubistvo

Foto: Telegraf, Youtube/TV Vijesti/AVTOKEFALIS

Napadač koji je iz vatrenog oružja ranio Miodraga Daku Davidovića (62), dovezao se na 70-80 metara od biznis lože na prvom spratu hotela Kraun Plaza u Beogradu. Trebalo mu je oko 15 minuta da parkira vozilo i pripremi se, pre no što je ispalio hitac iz snajperske puške u pravcu biznismena iz Nikšića, pišu Vijesti.

Njihov izvor blizak istrazi tvrdi da to dokazuju i snimci sa tri nadzorne kamere koje je beogradska policija pregledala nakon ranjavanja Davidovića u Novom Beogradu. On je pogođen oko 20.40 sati u utorak, dok je u hotelskom restoranu sedeo u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji nije povređen.

Šezdesetdvogodišnjak uspešno je operisan u sredu uveče, iz podlaktice su mu izvađena dva gelera, kao i ostaci metka koji ga je pogodio u levu ruku.

Ubistvo biznismena, Crown Plaza, Miodrag Daka Davidović, policija, ubijeni biznismen, ubistvo

Zapaljeno vozilo u kom je nađeno oružje, Foto: ATA Images

- Da je napadač koristio municiju velike razorne moći, svedoči i to da je još 7-8 gelera završilo u plafonu i susednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika 7, 8 centimetara - rekao je sagovornik Vijesti.

Jedan od izvora tvrdi da su rekonstrukcija obližnjih Geneksovih apartmana i ograde na gradilištu otežali napadaču zadatak - jer je morao da puca iz nepovoljnog ugla.

- Kada se čuo pucanj, pratilac Davidovića je reagovao... Svi su legli na pod - saopšteno je Vijestima.

Jedan od sagovornika crnogorskog medija navodi da je inspektori u Beogradu tvrde da je Davidović ostao živ zahvaljujući troslojnom, nakrivljenom staklu kroz koje je prošao metak.

- To je napadaču pokvarilo planove i verovatno za malo promenilo putanju metka. Zbog toga je Nikšićanin ostao živ - rekao je taj izvor.

Niko od nadležnih tu informaciju nije potvrdio. Sagovornici "Vijesti" iz policije nezvanično su naveli da Davidović stanuje u hotelu gde je ranjen.

Sami za stolom

 

Joanikije i Davidović (62), bili su sami za stolom u beogradskom hotelu u trenutku pucnjave. Episkop Joanikije saopštio je "Vijestima" da je u Beograd preksinoć doputovao neput sat pre no što je njegov prijatelj ranjen iz vatrenog oružja.

- Ne mogu da dajem izjave, bile su državne službe koje ispituju sve. Ne znam da li je završena istraga - kazao je Joanikije.

Odgovarajući na pitanje da li eventualno sumnja da je on, a ne Davidović bio meta, kazao je da nema razloga da tako misli.

Potvrdio je i da je beogradskim inspektorima dao izjavu nakon ranjavanja Nikšićanina.

Iz kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića saopšteno je da zbog istrage ne mogu da saopšte više detalja o napadu na Davidovića.

- Sinoć (utorak) oko 20.30 časova, u hotelu Kraun plaza u Novom Beogradu, šezdesetdvogodišnji muškarac je zadobio povredu leve šake tako što ga je, kako se sumnja, nepoznata osoba ranila hicem iz vatrenog oružja. Policija, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a u interesu istrage trenutno nismo u mogućnosti da vam saopštimo više detalja - odgovor je Ministarstva unutrašnjih poslova.

Video: Policajcu pao mrak na oči pa nasrnuo na devojčicu

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    12. decembar 2019 | 10:00

    А одакле је потенцијални убица ЗНАО да ће бити баш ту ?

  • Vladan

    12. decembar 2019 | 09:32

    Debelo staklo ga je spasilo, strelac verovatno nije predvideo da je toliko debelo. Pitanje je i da li je koristio adekvatnu municiju. Ako je metak bio "dum dum" (što je moguće s obzirom na veliki broj gelera) onda mu je i obično staklo prepreka jer se pri kontaktu deformiše kako bi preneo energiju na metu i bio što razorniji, za gađanje kroz staklo najbolje je antipancirno zrno mada i ono menja pitanju i ima svoje mane (manje je ubojito, može da pogodi nekoga kada prođe kroz metu...). U svakom slučaju impresivan pogodak s obzirom na uslove gađanja.

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    12. decembar 2019 | 10:05

    I popovi počeli da muljaju , pogotovo ovi iz cg .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA