≫ 

Carinici na Horgošu otkrili kamion sa 10.000 stabljika marihuane, vozač tvrdio da je sve legalno

Kamionom austrijskih registarskih oznaka upravljao je turski državljanin, ali prilikom ulazne carinske kontrole nije imao dozvole koje bi morale da prate ovakav tovar

  • 4

Carinici su u saradnji sa policijom 10. decembra 2019. godine na prelazu Horgoš otkrili kamion natovaren sa 10.000 stabljika marihuane i tako sprečili krijumčarenje rasada ove psihoaktivne biljke.

Da je dovoljno da carinici posumnjaju da sa tovarom nešto nije u redu, pa da se klupko ozbiljnog krivičnog dela otkrije i spreči, pokazali su službenici carine na prelazu Horgoš kada su radi detaljnijih provera zaustavili kamion koji je prevozio rasad kanabisa.

Uprava carina

Reč je o kamionu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin, ali prilikom ulazne carinske kontrole nije imao dozvole koje bi morale da prate ovakav specifičan tovar.

Naime, on je tvrdio da za stabljike kanabisa koje je iz Austrije prevozio ka Makedoniji ima sve neophodne dozvole, ali su carinici utvrdili da to nije slučaj i započeli proceduru hitne provere vozačevih navoda.

Uprava carina

Nakon što je, preko Ministarstva zdravlja, stigao odgovor nadležnih službi Austrije kojima je potvrđeno da prevoznik ne poseduje dozvolu izdatu od tamošnjih organa, carinici su o svim saznanjima odmah obavestili policiju.

Policija je uzorkovala tovar i poslala uzorak na veštačenje kojim je potvrđeno da je reč o marihuani sa udelom THC većim od dozvoljenih 0,3% , čime je dokazano da je reč o biljci koja se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Uprava carina

Zbog svega prethodno navedenog, kamion sa tovarom sadnica marihuane je oduzet, dok će MUP protiv vozača podneti krivičnu prijavu.

Video: Srpski kamiondžija uhapšen na graničnom prelazu zbog 220 kila droge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA