≫ 

Priveden Marko Bastać

Predsednik opštine Stari grad je sa još nekoliko svojih saradnika bio na informativnom razgovoru

  • 79

Predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, priveden je rano jutros sa još nekoliko njegovih najbližih saradnika, a razlog je svedočenje Bastaćevog kuma Lazara Lešnjaka, koji je ga je optužio za navodnu iznudu novca i prebijanje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, jutros su pozvali predsednika opštine Starigrad i još četiri osobe da policiji daju izjavu u svojstvu građana u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom navoda uzbunjivača i bivšeg funkcionera opštine Stari grad Lazara Lešnjaka.

Više javno tužilaštvo pokrenulo je predistražni postupak u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela iznuda, potvrđeno je u MUP-u.

Nakon davanja izjava u prisustvu advokata svi su napustili službene prostorije policije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, rekao je da je Bastać sam tražio od policije da ga preveze službenim vozilom od mesta gde mu je uručen zahtev.

- To je posle poslužilo nekim ljudima da tvrde je uhapšen, ali on je to zahtevao jer mu nije radio automobil - rekao je minstar na konferenciji.

 

Video: Ispovest Lazara Lešnjaka, venčanog kuma Marka Bastaća i člana opštinskog veća Starog grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA