≫ 

21 godina od ubistva šestorice srpskih mladića na KiM: "Našli su mog sina izrešetanog u lokvi krvi"

Ljubomir Ristić, otac ubijenog Svetislava, ističe da porodice ubijenih mladića 21 godinu čekaju istinu i pravdu, ali da, kako vreme odmiče, sve manje veruju da će istina ugledati svetlost dana

  • 6

Danas se navršava 21 godina od svirepog ubistva šestorice srpskih mladića u pećkom kafiću "Panda", na Kosovu i Metohiji.

Tog 14. decembra 1998. ubijeni su Ivan Obradović (15), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (18), Zoran Stanojević (18), Ivan Radević (24) i Dragan Trifović (18), a ranjeni su Vlado Lončarević (18), Mirsad Šabović (34) i Nikola Rajović (18).

Nesrećni mladići kobnog dana sedeli su, kao i svakog drugog dana, u pomenutom lokalu. Međutim, dvojica maskiranih muškaraca oko 20 sati uletela su u kafić noseći automatske puške i počinila nezapamćen zločin.

Ljubomir Ristić, otac ubijenog Svetislava, ističe da porodice ubijenih mladića 21 godinu čekaju istinu i pravdu, ali da, kako vreme odmiče, sve manje veruju da će istina ugledati svetlost dana.

Afera Panda, Peć, ubistvo srba srpskih mladica - Kafic Panda

Foto: MUP Srbije

Ne postoje reči kojima, kako kaže, može opisati bol, tugu i nemoć porodica koje su morale da posmrtne ostatke svojih sinova prenesu u mesta u kojima su se nastanile bežeći od albanskih ekstremista.

Ristić će nameniti sveću sinu na groblju u Beogradu, jer se, kako navodi, odselio iz Peći pošto "nije imao snage ni života da gleda objekat u kome su njegovom sinu i sinovljevim vršnjacima oduzeti životi".

Sin Milene Radević, Ivan, ubijen je tog 14. decembra. Šest meseci nakon tog kobnog događaja, njen muž Bogdan Radević je kidnapovan.

Govoreći na Četvrtom forumu za tranzicionu pravdu, održanom 28-29. oktobra 2008, u Prištini, Milena je svedočila o bolu koji proživljava ona, ali i ostale porodice koje su te noći izgubile decu.

- Teško je onome shvatiti ko nije doživeo tu tragediju, bez obzira koje je vere, nacije… Nije mi jasno zašto se i dan danas ćuti, ko je počinilac tog zločina, zašto su ubijeni, ko ih je ubio, ko stoji iza toga… Našli su mog Ivana u lokvi krvi… Nisam mogla da prihvatim, smrt je pokosila moje prvo dete, mog prvenca… Zakukalo je još pet majki… To je bila crna i kobna noć koju ću pamtiti celog života, što me najviše boli, ko ga je ubio, zašto ga je ubio… Sahranila sam ga, ali sam nemoćna da odem na njegov grob ako nemam pratnju, ako se ne najavim da idem da se isplačem na tom grobu… Plačem po izbeglištvu i tuđim kampovima i kućama i to me boli… Ne samo što sam izgubila sina i supruga već i sve ono što sam stvarala… Da se sazna ko ih je ubio bi me ohrabrilo i pomoglo mi da dalje živim… - rekla je ona tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. decembar 2019 | 14:35

    Klasicna teroristicka akcija

  • Toni

    14. decembar 2019 | 15:03

    Tako rade siptari i ustase u grupi jaki kao kerovi ustase znamo od ranije kad su ubili ambasadora Rolovica,kad su u bioskopu 20 oktombar u beogradu podmetnuli bombu i devojki otkinuli nogu pa su se i dalje oko livna spremali za teroristicke akcije ovi mladi neznaju neka starije pitaju i da zlocine nikad ne zaborave.

  • Jadna deca..

    14. decembar 2019 | 21:47

    Jadna deca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA