≫ 

Osuđena Prokupčanka zbog podvođenja maloletnice: "Kažeš da imaš 19 i tačka, pare idu unapred"

Zbog posredovanja u prostiuciji Prokupčanka kažnjena zatvorski i novčano; takođe, dužna da plat sudske troškove

  • 3

Kristina M. (34) iz Prokuplja osuđena je na dve godine zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu zbog posredovanja u prostituciji čija je žrtva bila četrnaestogodišnjakinja iz okoline Ražnja.

Kako je utvrđeno tokom istrage, ona je devojčici ugovorila seksualni odnos sa jednim starijim muškarcem koji je maloletnica naplatila po njenim uputstvima. Čak joj je predlagala da pristane na snimanje seksa uz obećanje da video zapis neće biti objavljen na internetu.

Kristina je uhapšena 18. oktobra prošle godine kada je protiv nje podneta krivična prijava zbog trgovine ljudima. Međutim, tužilaštvo je preinačilo optužbu na posredovanje u prostituciji s obzirom na to da je ustanovljeno da prema detetu nije bila primenjena prisila. Shvativši da protiv nje ima mnogo dokaza, podvodačica je odlučila da prizna delo koje joj se stavljalo na teret.

- Optužena Kristina kriva je što je 31. avgusta prošle godine podsticala četrnaestogodišnju devojčicu na prostituciju tako što joj je predložila da se narednog dana sastane sa jednim muškarcem radi pružanja seksualnih usluga uz novčanu nadoknadu od 50 evra ili 20-25.000 dinara ako odnos bude snimljen.

One su se 1. septembra našle u centru Ražnja gde su sačekale muškarca koji ih je odvezao u šumu nakon čega su obe sa njim imale oralni seks. Avansno im je predao po 5.000 dinara, a nakon „obavljenog posla“ častio ih je sa još po 1.000 dinara – objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Kristina Miljkovic Foto: Facebook/Kristina Miljkovi

Krunski dokaz protiv Kristine bila je njena prepiska sa maloletnicom preko Fejsbuka.

- Oko tri sata budi spremna, ti znaš kako i šta, ja ne moram da idem sama, nisam ok, upoznaću vas i idite u motel na Pojate, kažeš imaš devetnaest i tačka, pare idu unapred, nikako posle, dogovori se sa njim, unapred uzmeš keš i onda radiš šta treba, tražiš zavisno od toga šta ćete da radite – navodi se u jednoj od poruka koje su razmenile na ovoj društvenoj mreži.

Iako je terećena za trgovinu ljudima za koju je zaprežena stroža kazna, Kristini je nakon istrage ublažena optužba.

- Iz iskaza svedoka utvrđeno je da je oštećena od Kristine tražila da joj pronađe muškarca sa kojim bi spavala za novac. Ona to najpre nije želela, a kako je maloletnica bila uporna, rekla joj je da ima jednog muškarca kog će morati da pita da li je zainteresovan.

Ona je zaista pozvala tog čoveka i kazala mu da ima devojku od devetnaest godina za njega dok je devojčici rekla da ako joj klijent traži ličnu kartu, kaže da je izgubila – navode naši sagovornici.

Kristina Miljkovic Foto: Facebook/Kristina Miljkovi

Obrazlažući visinu izrečene kazne sud je naveo da je otežavajuća okolnost za Kristinu to što je delo izvršeno iz koristoljublja. Od olakšavajućih okolnosti uzeto je u obzir da nije ranije osuđivana, da se korektno držala pred sudom te da je priznala delo.

Sud je Prokupčanki osim zatvorske izrekao i novčanu kaznu od 20.000 dinara. Takođe, na ime sudskih troškova naloženo joj je da plati 187.000 dinara. Kristina je u pritvoru provela jedanaest dana što će joj biti uračunato u izrečenu kaznu zatvora.

Video: Podvođenje maloletnih osoba je trgovina

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    17. decembar 2019 | 17:11

    Zensko kada podvodi devojcicu od 14 godina na prostituciju za to dobije neku smesnu kaznu......dokaz da se zenama sve redom tolerise.

  • Max

    16. decembar 2019 | 22:24

    A posla u zatvoru koliko hoces. Sad ce tek da se poveze...

  • Sale

    16. decembar 2019 | 22:25

    Mala je svaka kazna za podvodjenje devojcice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA