≫ 

Nove mete i strategije lopova: Prvo isključe struju, pa vade bakar i beže. Izgovori su bolest i beda

Četvorica muškaraca su optužena za tešku krađu u saizvršilaštvu za orobljavanje čačanskih preduzeća

  • 3
strujna postrojenja u Kvačnici u Ljubiću Foto: RINA

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Čačku odredio je pritvor od 30 dana Toplici Anđelkoviću (38) iz Vranova kod Smedereva, dok su N. A. iz Beograda, D. P. iz Smedereva i M. P. iz Dobanovaca, posle policijskog zadržavanja i saslušanja, pušteni na slobodu. Svi su pred tužiocem priznali krivično delo koje im se stavlja na teret, tešku krađu u saizvršilaštvu, tako što su orobili trafostanice čačanskih preduzeća odnoseći bakarne delove.

Protiv petog osumnjičenog, V. Š. iz Čačka, o predlogu za određivanje pritvora biće odlučeno posebnim rešenjem, jer je u bekstvu.

strujna postrojenja u Kvačnici u Ljubiću Strujna postrojenja u Kvačnici u Ljubiću, Foto: RINA

Ovoj petorici stavlja se na teret da su u noći između 9. i 10. decembra izvršili krivično delo na štetu kompanije "Sloboda" i to u pogonu "Kovačnica" u Bulevaru Tanaska Rajića u naselju Ljubić, a da su na istom mestu to delo već izvršili noću između 21. i 22. novembra.

Pored toga, Anđelković, D. P. i NN lice za koje je operativnim radom utvrđeno da je reč o D. B. iz Čačka koje je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela protiv imovine, terete se za tešku krađu na štetu JKP "Vodovod", noću između 23. i 24. novembra.

strujna postrojenja u Kvačnici u Ljubiću Foto: RINA

U rešenju sudije za prethodni postupak, Miroslava Alempijevića, navodi se:

- Kod svih ovih krivičnih dela uočava se sličan način izvršenja. Osumnjičeni Anđelković i V. Š. koriste podesan alat za savlađivanje prepreka, isključuju struju u objektima i demontiraju trafostanice i bakarne instalacije, dok drugi okrivljeni čuvaju stražu i upravljaju vozilima kojima svi beže."

strujna postrojenja u Kvačnici u Ljubiću Foto: RINA

Inženjeri elektro struke kažu nam da su meta kradljivaca bakarne spojnice u stanicama, negde su to šine dužine od tri ili četiri metra, profila 10X80 milimetara. Na tržištu sekundarnih sirovina bakar se, zavisno od klase, plaća od 420 do 500 dinara po kilogramu, što znači da kradljivci za stotinu kilograma najboljeg bakra mogu dobiti tek 400 evra.

Svi osumnjičeni branili su se pred tužiocem da nemaju od čega da žive ili izdržavaju bolesne ukućane.

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jms

    17. decembar 2019 | 17:30

    Evo u Beogradu traže radnike gde god hoćes,ali sladja je kradja i socijalna pomoć.Zato ih sada treba baciti na 10 godina prinudnog rada.

  • 1234

    17. decembar 2019 | 17:20

    Prave vecu stetu nego zaradu tako.

  • Čačanin

    18. decembar 2019 | 12:20

    На робију по 10 година, свој петорици. Толику су штету направили у трафостаници Водовода јер је уз њу и пумпна станица за друге намене. А да не причам о целом насељу поред кружног пута и приватним фирмама које су везане на ту трафо станицу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA