≫ 

Detalji smrti Nikoline (17) iz Odžaka: Popila lek za odvikavanje od heroina i pričala nepovezano

Devojku su meštani pronašli ispred njene kuće u subotu oko 7.30 ujutru

  • 18

Kako leži bez svesti ispred svoje kuće u mestu Odžaci kod Sombora, dok se ispod nje nalazi bicikl, Nikolina S. pronađena je u subotu oko 7.30 ujutru. Na lice mesta izašla je ekipa Hitne pomoći koja je devojku prevezla u bolnicu, ali su tamo lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Devojčica je, piše Blic, u džepu imala bočicu "rivotrila", i jednu tabletu "buprenorfina". "Rivotril" je lek koji služi za smanjenje napetosti, nervoze i anksioznosti, odnosno za smirenje, a "buprenorfin" se koristi kao terapija za skidanje sa heroina. Ukoliko se zloupotrebljavaju, mogu da dovedu do zavisnosti. Lekari su o ovom slučaju obavestili policiju koja je pokrenula istragu.

- Nikolina se odvezla kod Stevana biciklom usred noći, oko 2.30 sati. Pre no što je pošla kod njega, popila je "rivotril". Žalila se da joj je loše, pa su, kako se sumnja, zajedno u njegovom stanu pušili džoint, a Stevan joj je navodno zatim dao da popije i tabletu "buprenofrina", a drugu da ponese sa sobom. Nekoliko sati kasnije, devojka je krenula nazad kući biciklom, a Stevan ju je ispratio do kraja svoje ulice. Međutim, kada je stigla ispred svoje kuće, pozlilo joj je pa se srušila i pala preko svog bicikla - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Meštani su joj, kako piše dnevni list Alo, pritrčali u pomoć i polivali je vodom. U jednom trenutku se osvestila i počela da priča nepovezano. Rekla je kratko da joj se samo smračilo i spomenula je da je popila neke lekove. Prebačena je u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da je ožive.

Preča rečima izbora bliskog istrazi, Stevan R. je lečeni narkoman, a odranije je poznat policiji koja ga je u više navrata privodila zbog različitih krivičnih dela.

- Uglavnom su to bili imovinski delikti, mahom sitnije krađe, a protiv njega je podneto nekoliko prijava zbog posedovanja droge. To su bile male količine da bi nadležno Tužilaštvo moglo adekvatno da reaguje bez obzira na to što je višestruki povratnik, a sada imamo situaciju da je jedna devojka izgubila život - priča sagovornik.

Nada se i da će rezultati obdukcije koja se trenutno radi u novosadskom Institutu za sudsku medicinu rasvetliti sve okolnosti koje su prethodile incidnetu zati što postoji osnovana sumnja da je Nikolina imalka zdravstvenih problema te da je konzumiranje droge koju je obezbedio Stevan R. samo dodatno pogoršalo stanje nesrećne devojke.

Stevanu R. se na teret stavljaju dva krivična dela: omogućavanje uživanja opojnih droga (za koje preti do 15 godina zatvora jer je u ovom slučaju nastupila smrt lica) i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (s obzirom na to da se sumnja da je on prodao drogu maloletnici, preti mu kazna zatvora do 15 godina).

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti preveden u Višem javnom tužilaštvu.

Video: Nadrogiran kao zver i go završio naboden na ogradu

(Telegraf.rs/Blic/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    23. decembar 2019 | 07:11

    On je narkoman, nije diler. A i ona je ocito bila. Kako roditelji nisu nista primetili ranije? Promene u ponasanju. Druzenje sa osobama poput njega, to je malo mesto i verujem da se tu sve zna...

  • hmm

    23. decembar 2019 | 08:53

    Sumnjam da je on njoj to sve prodao. Vise deluje kao da su oboje narkomani, moguce i da su bili momak i devojka i da joj je to dao. Odlicno je sto je uhapsen, ali niste uhapsili nekog dilera sto truje decu vec narkomana

  • Krlja

    23. decembar 2019 | 11:37

    Marihuana nije droga naucno je dokazano,a sto nasi nece da priznaju...boze moj,a sto joj je dao tabletu...te tablete daju i u Drajzerovoj u Beogradu narkomanima koji se odvikavaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA