Hapšenje u Starom gradu: Bivši opštinar pao zbog "pranja" 3,6 miliona dinara

Osumnjičenom M. N. je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 0

Policija je u Beogradu uhapsila M. N. (1972), bivše odgovorno lice Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Gradske opštine Stari grad, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca.

Kako je saopštio beogradski MUP, zbog sumnje da je izvršio ista krivična dela u pomaganju, po nalogu tužilaštva biće podneta krivična prijava i protiv 52-godišnjeg muškarca, odgovornog lica u Udruženju "Čarobne ruke".

Postoje osnovi sumnje da je M. N. u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, a po prethodnom dogovoru s drugim privedenim, davao instrukcije pravnim licima koja su podnosila zahteve za zauzeće javnih površina na teritoriji opštine Stari grad, da uplate novčana sredstva na ime donacija.

Oni su sredstva uplačivali na poslovni račun Udruženja "Čarobne ruke".

Odgovorno lice ovog udruženja je potom sa tog računa podizao novac i vraćao ga M. N, koji je taj način je stekao korist u iznosu od 3.604.600 dinara.

Osumnjičenom M. N. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA