≫ 

"Zašto je Marko menjao sijalicu kad je mesar?" Prijatelji o dečku (17) koji je stradao na poslu

Mladić je igrao u FK BSK 1924 Boževac dve godine

  • 61
Marko Živojinović, Foto: Facebook/Marko Živojinović

Uvek je bio nasmejan i spreman za šalu. Ovim rečima najbolje može da se opiše lik maloletnog mladića Marka Živojinovića (17) iz Boževca kod Požarevca koji je u ponedeljak navodno nastradao od strujnog udara u mesari firme "Union MZ".

Samo rečima hvale, Marka opisuju njegovi drugovi i saigrači iz Fudbalskog kluba BSK 1924 Boževac gde je nesrećni mladić igrao tačno dve godine.

- Bio je najmlađi, saigrači su ga obožavali jer je uvek bio nasmejan i spreman za šalu. Maksimalno se zalagao i trudio kako na terenu tako i oko kluba kad god je neka pomoć bila potrebna - navode za Telegraf.rs iz kluba Markovi saigrači, fudbaleri koji su u šoku zbog tragedije koja se juče dogodila. 

I oni dodaju da je jedino što nezvanično saznaju da je mladić preminuo od strujnog udara.

Roditelju Markovog druga, koji je pohađa praksu u firmi "Union MZ", nisu jasne okolnosti ove tragedije.

- On je bio učenik požarevačke Poljoprivredne škole Sonja Marinković. Moj sin je tamo na praksi, uči za mesara kao što je i Marko. Juče moj sin nije ulazio u hladnjaču. Zašto je Marko menjao sijalicu kad je mesar još se ne zna - navodi naš sagovornik.

Marko Živojinović Foto: Facebook/Marko Živojinović

Podsetimo, kako su mediji preneli, Marko je stradao od strujnog udara dok je pokušavao da promeni sijalicu u hladnjači.

On je primetio oštećenje na sijaličnom grlu, i u trenutku kada je rukama uhvatio keramičko grlo sijalice, došlo je do kontakta sa strujom i nesrećni Marko je stradao na licu mesta.

Iz firme "Union MZ" rekli su za Telegraf.rs da još ne znaju šta se tačno dogodilo, odnosno pod kojim okolnostima je mladić nastradao.

Video: Ženu udarila struja od 22.000 volti

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    24. decembar 2019 | 14:28

    Jel to dualno obrazovanje o kome pričaju ministar i premijerka, da učenici izigravaju sluge gazdama?

  • Ana

    24. decembar 2019 | 20:21

    Zato sto kad u zemlji Srbiji radis u privatnom sektoru si sve..i trgovac i elektricar i cistacica i dadilja i kuvarica...sta god im padne na pamet. I sve to za najvise 30000din.

  • Helene Zollweg

    24. decembar 2019 | 16:05

    Nije isto menjati sijalicu ili bilo sta drugo oko struje u spavacoj sobi i vlaznoj hladnjaci, kao drugo nije bio sam u firmi... Od skole do kasirke ce odgovarati svi za dete koje je poginulo u toj firmi. Kamere ce reci od toga dana sve ko je od starijih i odgovornih u firmi zakazao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA