Milivojević o Malčanskom berberinu: On je pedofilski predator i psihopata. Jasno je zašto šiša žrtve

- On nema saosećanja prema žrtvi i ona mu služi za zadovoljenje impulsa i svojih potreba - kaže Zoran Milivojević

  • 47

U toku je opsežna akcija policije u selima oko Knjaževca zbog potrage za Ninoslavom Jovanovićem, osuđenim silovateljem, poznatom kao Malčanski berberin, koji je osumnjičen da je pre sedam dana oteo Moniku Karimanović (12) iz Brzog Broda kod Niša.

Jovanović je lociran u sredu nedaleko od Knjaževca. Jedinice policije i Žandarmerije sa termovizijskim kamerama i psima tragačaima potragu za devojčicom nastavila je i tokom noći, a potraga je najviše bila skoncentrisana u Orešcu i okolnim selima. U potragu za devojčicom, da podsetimo, angažovane su i helikopterske jedinice, kao i 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Nadimak Malčanski berberin, višestruki silovatelj Jovanović dobio je jer je svojim žrtvama pre silovanja odrezivao kosu. Što se tiče šišanja, mogući su razni motivi, ali ženska kosa i frizura je simbol lepote, estetike, kaže psihoterapeut Zoran Milivojević.

- Ženama je frizura bitna stvar, to što ih on šiša je znak poniženja i znak dominacije i vlasti - navodi Milivojević.

Nestala devojcica Monika Foto: Facebook/Aleksandra Caka

Dakle, ako može da je ošiša, može da joj radi šta hoće, ističe Milivojević.

- Drugo, na taj način i sramoti žrtvu, sprečava njeno bežanje. Ona ne želi da se pojavljuje na ulici tako osramoćena i bitno izmenjenog izgleda. Pravo rešenje zašto ih šiša treba svakako tražiti u umu tog čoveka. To je poniženje žrtve i upućuje na neku psihopatologiju. Svakako da je to šišanje svojevrsna demonstracija vlasti - kaže Milivojević za Srbiju Danas.

Milivojević kaže da sve, s obzirom na to što smo čitali u medijima o tom čoveku, upućuje na to da je reč o psihopati.

- On ima mentalitet grabljivca. To je pedofilski predator. On nema saosećanja prema žrtvi i ona mu služi za zadovoljenje impulsa i svojih potreba - zaključuje Milivojević.

Žandarmerija traži nestalu devojčicu Monika Karimanović, Niš Foto: Telegraf/D.K.

Podsetimo, Monika je nestala u petak, 20. decembra 2019. godine, i od tada su sve policijske snage dignute na noge, a uključili su se i meštani u potragu. Juče se konačno ušlo u trag detetu kada je otkriveno i da ju je kidnapovao Ninoslav Jovanović osuđivani seksualni manijak i pedofil.

Jovanović je još pre 25 godina silovao ženu i devojčicu, a kada je pušten 2005. godine na uslovnu slobodu odmah napastvovao dve devojčice od 12 godina. Obe je prethodno ošišao, a jednu je uspeo da siluje dok je drugu pokušao, ali nije uspeo.

Pre godinu dana izašao je iz zatvora zbog proganjanja žena preko Fejsbuka tražeći im da mu šalju svoju isečenu kosu uz poruku da bi ih rado šišao.

(Telegraf.rs / SrbijaDanas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    26. decembar 2019 | 09:30

    Šta ovde ne valja? Lekari? Sudije? Zakon? Ili mi sami? Zar je trebalo da toliku decu upropasti da bi se mi dozvali pameti i da budemo zaštićeni?Jesu li njegova prava veća nego prava ove dece koju je upropasrio? Ko ovde nije normalan? On ili mi? Ali ovo je ogledalo naše stvarnosti. Nedelju dana ne mogu da ga uhvate? Nedelju dana ne veruju da je devojčica oteta? A svi znaju da su ga postili i da je samo pitanje trenutka kada će ponovo udariti? Svi se slažemo da je nepopravljivi bolesnik, manijak i šta sve ali on uživa veća prava od prava naše dece? Ko je lud mi ili on???????

  • Ceca

    26. decembar 2019 | 10:43

    Dva puta osudjivan za isto (ne) delo, veštaci upozorili da će ponovo počiniti zločin i opet mu je dozvoljeno da slobodno šeta zemljom??? E moja državo šta si učinila. Na tvojoj savesti i na savesti pravosudja je sada zločin nad ovim detetom. A mi kao narod sada hajde da ništa ne učinimo. Hajde da ćutimo i dozvolimo da nam pedofili šetaju ulicom. Hajde da ne dignemo glas i ne tražimo drugačije kazne za ovakve prestupnike. Zašto bi se trudili. Ne može to nama da se desi. To se dešava drugima...

  • lady

    26. decembar 2019 | 08:45

    Samo ponasanje drzave u ovakvoj situaciji govori dovoljno - treba cela drzava da se digne i aktivira, za derbi se angazuje 5500 policajaca i specijalnih jedinica da cuva huligane, a za nestalu devojcicu koja ko zna sta prezivljava 7 dana, angazuje se 220 lica... ovo treba da bude vest br 1 svuda, da se prekinu programi, da se ljudi skupe i organizuju, da se podigne svaki kamen u Srbiji da se sto pre nadje monstrum - svaki minut je bitan, jer nazalost verovatno devojcica prozivljava agoniju svaki prokleti minut dok smo mi sa svojom decom na toplom i sigurnom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA