Dušanku izbo nakon ove rečenice, pred tužiocem se branio ćutanjem: Dan pre ubistva izvršio pljačku?

Hercegnovljaninu koji je na ulicama Novog Sada izbo bivšu devojku određen jednomesečni pritvor

  • 20
ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo Foto: Facebook

Državljaninu Crne Gore osumnjičenom da je u četvrtak usmrtio bivšu devojku, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu određen je jednomesečni pritvor.

Ova mera izrečena mu je zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi ponovio krivično delo i mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti, pišu "Novosti". Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog se sumnjiči da je ubodima nožem u predelu vrata i grudnog koša, ubio Dušanku Jocović (25), a kao motiv krvavog zločina, spominje se ljubomora, jer je nesrećna devojka pre nekoliko meseci prekinula sa njim emotivnu vezu.

Prilikom privođenja u novosadsko Više javno tužilaštvo, osumnjičeni Dabović se, kako "Novosti" nezvanično saznaju, branio ćutanjem i o onome što se dogodilo u četvrtak oko 16 sati ispred zgrade u Ulici Alekse Šantića 48, u kojoj je Dušanka živela, nije govorio.

ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo Dejan i Dušanka Foto: Facebook

- Iako je posle hapšenja Dabović u policiji ispričao da je potegao nož na bivšu devojku, jer nije mogao da podnese to što više nisu zajedno, a da mu je mrak na oči pao kada mu je rekla "da je ostavi na miru", on je na saslušanju u Višem tužilaštvu odlučio da ne iznosi odbranu - kaže izvor Kurira.

Po svemu sudeći, on je želeo da se pomire, te je 23. decembra došao iz Crne Gore u Novi Sad, nameravajući da se sretne sa Dušankom i iznajmio sobu u hostelu. Navodno, pratio je žrtvu, a u četvrtak popodne prišao joj je pred zgradom u kojoj je živela. Tada je započeo raspravu, a onda je u jednom trenutku izvadio nož iz jakne i ubo je u vrat i grudi. Devojka je preminula na putu do bolnice, a policija je osumnjičenog za ubistvo uhapsila dok je izlazio iz hostela u kojem je odseo.

Osim za ubistvo, Dabovića krivična prijava tereti i za razbojništvo koje se dogodilo 25. decembra u jednoj menjačnici, gde je, kako se sumnja, preteći nožem oteo pazar.

Video: Devojka ubijena nasred ulice u Novom Sadu, sumnja se na bivšeg dečka

(Telegraf.rs/ Novosti, Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    30. decembar 2019 | 06:33

    Dosao je iz CG da se pomirii sa devojkom sa nozem u dzepu?!!! Koji moron!!!

  • Mihailović

    30. decembar 2019 | 06:53

    Bolesni umovi...krivi su oni koji su ga odgajali, ako i ima oca i majku u pravom smislu

  • Sloba

    30. decembar 2019 | 07:26

    AJMO SADA DOŽIVOTNA ROBIJA... DA VIŠE NEVIDI NI SUNCA NI MESECA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA