≫ 

"Ulazimo u Novu godinu bez tebe. Danas je 5 meseci kako si otišla": Prolaze dani bez Tamare i bebe

Ko je kriv za smrt Tamare Milić - pitanje je na koje i dalje nema odgovora

  • 30
Tamara Milić Foto: Instagram

Tamara Milić iz Kruševca preminula je 1. avgusta 2019. godine, a sa njom se ugasio život i njene nerođene bebe. Mlada trudnica preminula je na niškom Kliničkom centru, gde je prebačena iz Opšte bolnice u Kruševcu, čije su zaposlene njeni prijatelji, porodica, ali i dobar deo javnosti krivili za preranu smrt ove žene.

Ko je kriv za smrt Tamare Milić, pitanje je koje su postavljali nadležnim organima, pred medijima, na društvenim mrežama, u protestnim šetnjama. Na njega i dalje nema odgovora, a to ne smanjuje bol onih koji su bez Tamare ostali i kojima je ova nova godina stigla sa ogromnom prazninom u srcu.

Tamara Milić Tamara Milić Printskrin: Facebook

- Danas je pet meseci kako si otišla večnim putem. Ulazimo u novu godinu bez tebe... Pričamo o tebi svakog dana, nasmejemo se tvojim ludostima, setimo se tvog širokog osmeha, tvoje pozitivne energije, tvog duha i volje za životom. Prolaze dani, sa njima i godine, a ti ostaješ i živiš u nama. Nosimo te u srcu, u duši, u priči u svemu. Nedostaješ... Fališ... Previše... - navodi se na Fejsbuk stranici "Pravda za Tamaru Milić".

Podsetimo, Tamara nije imala nikakvih problema u trudnoći. U kruševačku bolnicu je primljena 20. jula, kada je bila u sedmom mesecu trudnoće. Prema rečima njenog supruga Lazara Milića, imala je bolove u predelu levog bubrega.

- Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali 4 dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen - rekao je Tamarin suprug koji je ostao bez žene i deteta.

Tamara Milić Tamara Milić Foto: Facebook/Pravda za Tamaru Milić

Kako je naveo, tamo je nisu gledali i pazili, a on je išao sam da je presvlači i kupa.

- Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile "nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš" - ispričao je Milić i dodao da je njegova supruga u tom trenutku umirala od sepse.

Tamara je potom prebačena u niški Klinički centar, ali joj nažalost nije bilo pomoći. Ona i njena beba umrli su 1. avgusta.

Video: Septička jama u kome su navodno bila sakrivena tri leša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    1. januar 2020 | 18:00

    Kruševački ambulanta_onkološka. Dolazim preplašena sa ogromnim otokom iznad dojke. Odlazim na ultra zvuk, doktorka me pregleda ljutito,, ne ljubazno, na svako moje pitanje jedva odgovara. Limfne žlezde i ne pregleda. Pretpostavljam da joj je bila vrućina. Odlučujem da se pozajmi i odem u privatnu kliniku u Beogradu. I ne znam da li je u pitanju privatna klinika gde postoji veća kontrola ponašanja zaposlenih, ali sve pohvale za njih. Doktorka se čudila kako je moguće da pored otoka nisu mi odmah pregledanje i limfne žlezde, a koje su bile dosta uvećane. E, zato se u Kruševcu umire. Ne zaintersovanost, bahatost, a ljudi ćute jer ne znaju da li će ponovo morati da odu kod istog doktora. Pa nadležni kontroliše malo više....

  • MILANA

    1. januar 2020 | 15:08

    Sramota za lekare da nisu prepoznali sepsu da joj pomognu da je izlece,sram vas bilo i doktori i med.sestre.

  • Una

    1. januar 2020 | 17:23

    Naši doktori i naše medicinsko osoblje je vrlo neljubazno prema pacijentima. Država treba da organizuje obuku, za pojedince, u inostranstvu. Da vide kako se i koliko radi i kako ponaša svaki zdravstveni radnik. Svaka čast izuzecima, obrazovanim, kulturnim i vaspitanim zdravstvenim radnicima. Na sreću našu imamo i takve u zdravstvu ali u manjem broju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA