≫ 

Uhapšen Aleksinčanin nakon smrti Tanje (29): Vozio pijan verenicu svog druga posle reprize dočeka

Analizom krvi ustanovljeno je da je vozač "opela" imao 1.40 promila alkohola prilikom prvog testiranja. Daljim veštačenjima utvrdiće se kolika je alkoholisanost bila prisutna u trenutku nesreće

  • 21
Aleksinac, saobraćajna nesreća, Tanja Jović Foto: Telegraf

Milan D. (24) iz aleksinačkog sela Katun uhapšen je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 2. januara u ulici Južnomoravskih brigada u Aleksincu izazvao udes u kojem je poginula Aleksinčanka Tanja Jović (29).

- Analizom krvi ustanovljeno je da je vozač "opela" imao 1.40 promila alkohola prilikom prvog testiranja. Daljim veštačenjima utvrdiće se kolika je alkoholisanost bila prisutna u trenutku nesreće - objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Aleksinac, saobraćajna nesreća, Tanja Jović Foto: Telegraf

Nesrećna devojka i njen verenik Mladen V. (25) bili su putnici u automobilu "opel kalibra" kojim je upravljao Milan, a koji se usled velike brzine prevrnuo, nakon što je udario u paletu sa behaton pločama i drugo vozilo. Društvo se vraćalo sa reprize dočeka Nove godine iz jedne aleksinačke kafane, a ustanovljeno je da je Milan vozio pijan zbog čega je lišen slobode.

Očevici udesa su pretpostavljali da je nesreći kumovala pijanka, s obzirom na to da nije bilo drugog objašnjenja za to što je vozač "opela" prešao na suprotnu stranu kolovoza u vreme kada je ova ulica bila pusta.

Aleksinac, saobraćajna nesreća, Tanja Jović Foto: Telegraf

Da je društvo bilo u kafani potvrdio je Tanjin otac Aca.

- Ne mogu da se saberem, ne znam šta se ovo dešava, ne mogu da poverujem da je više nema. Toliko joj se lepih stvari desilo, sa Mladenom se zabavljala četiri godine, avgusta ove godine smo napravili veridbu. Novogodišnju noć smo proveli zajedno, nisam ni slutio da je tada poslednji put vidim. Radovali su se reprizi novogodišnje noći, znam da su otišli u kafanu, Tanja se lepo doterala, poslala nam je sliku da je vidimo. Sve im je išlo kako treba, zet ima autoperionicu, radovali smo se svadbi, a sad je sahranjujemo - pričao je Aca grleći ćerkinu sliku.

Aleksinac, saobraćajna nesreća, Tanja Jović Foto: Telegraf

Milan će nakon isteka zadržavanja od 48 sati biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, s obzirom na to da mu zbog vožnje pod dejstvom alkohola koja je dovela do smrtnog ishoda, preti kazna zatvora do osam godina.

Video: Pijan u po bela dana kolima proleteo kroz izlog, povredio nedužnu devojčicu i njenog tatu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • угљеша

    3. januar 2020 | 14:23

    сама је крива када свој живот мало цени и седа у ауто са човеком који је пијан ту помоћи од Бога нема

  • Majka

    3. januar 2020 | 15:44

    Kad pijes ne vozis! Sa pijanim se ne vozis! Kad drugog pijanog vidis da seda za volan,otmi mu kljuceve i baci u tri lepe... Sad svi njega krive,pa nije po meni kriv samo on,vec oni koji su samovoljno seli sa njim,oni koji ga nisu sprecili i naravno on sam jednako sto je sebi to dozvolio. Ostadose sad neutesni roditelji,drugi roditelji pod stresom sa osecanjem nemoci,besa,krivice,tuge,ocaja i grize savesti,osta vozac da zivi s tim sto se desilo dok je ziv. Da su pozvali taxi i platili 300-500 din....ne bi bilo nista od ovoga verovatno. Kasno je kazniti vozaca kad napravi sr*nje,kazni te ga sa 0,01 % alkohola trajno oduzimanje dozvole dozivotno,pa nece nikom pasti na pamet da pije i vozi.

  • Zalosno!

    3. januar 2020 | 14:58

    Najvaznije lekcije! Pijes znaci ne vozis, sa pijanim se ne voziš!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA