≫ 

Trudnica iz Petrovca na Mlavi izgubila bebu i tvrdi: "Hteli su da mrtvo dete rodim prirodnim putem"

Džesika Floranović navela je da je držala mrtvu bebu dva dana u stomaku

  • 45
Džesika Floridian, porodilja Foto: Privatna arhiva

Trudnica Džesika Floranović (23) tvrdi da je greškom lekara iz porodilišta u Petrovcu na Mlavi dva dana držala mrtvu bebu u stomaku i iz bolnice jedva izvukla živu glavu.

Naime, Džesiki je termin za porođaj bio 25. decembra, a usled komplikacija, ugovoren je carski rez za 27. decembar. Međutim, kako kaže, stvari su izmakle kontroli, a lekari nisu radili svoj posao.

- Otišla sam 25. decembra u porodilište u Petrovcu na Mlavi na pregled, ginekolog me je primio, pregledao i ustanovio da je sve u redu, da ću se u narednih nekoliko dana poroditi prirodnim putem i poslao me kući. Dan kasnije, beba me je pritisnula, ponovo sam otišla kod ginekologa i dogovorili smo se da uradimo carski rez. Međutim, on me je tog 27. decembra odveo na ultrazvuk, gde je video da je beba okrenuta prirodno i odustao od reza - rekla je Džesika.

Ona tvrdi da se od tada, iako je ostala u bolnici, niko od lekara nije brinuo o njoj i bila je potpuno zanemarena.

Džesika Floranović, porodilja Džesika i njen suprug David, Foto: Privatna arhiva

- Niko nije dolazio, ležala sam sama. Javio mi se čudan osećaj u stomaku, pa su me sestre uputile na kardiotokografiju (CTG test) i tada je nastao muk. Utvrđeno je da beba nema otkucaje srca, sestre su se došaptavale, zvale su i lekare, domunđavali su se, a samo se načula kako je neko rekao: "Bolje da se ne priča". Sve mi je bilo jasno - rekla je skrhana Floranovićeva.

Lekari su, navodi Džesika, porođaj već mrtve bebe otpočeli 29. decembra, posle 48 sati agonije.

- Dva dana sam mrtvu bebu nosila u stomaku, posle čega su došli lekari i probušili mi vodenjak, pokušavajući da me porode. Hteli su da mrtvu bebu rodim prirodnim putem. Dobila sam kontrakcije, bila sam plava od bolova, plakala sam i tresla se od straha - navela je Džesika i dodala da se posle sat vremena, usred porođaja, lekar predomislio i odlučio da ipak uradi carski rez.

Probudili su je, ali, kako kaže, telo bebe nikad nije videla. Džesika, inače, i dalje svakodnevno odlazi u bolnicu na previjanje rane od operacije.

Ove navod potvđuje i Džesikin partner David Neljeković, otac mrtvorođenčeta.

On ističe da je Džesika tokom svih 9 meseci trudnoće bila dobro, a beba je bila zdrava i vitalna. Nije mu jasno šta se posle toga desilo i zašto u lekarskom izveštaju stoji da je Džesika došla sa već mrtvim plodom.

Bolnica Petrovac na Mlavi: Telo bebe je na obdukciji

Iz Opšte bolnice Petrovac na Mlavi kratko su rekli da je telo mrtvorođene bebe Džesike Floranović poslato na obdukciju i da je nadzor lekara pokrenut, te da će se uskoro utvrditi šta se tog dana dogodilo.

- Telo je na obdukciji u Poažrevcu, gde će biti utvrđeno da li je bilo nepravilnosti tokom porođaja. Mi smo ispoštovali proceduru i uradili sve što zakon nalaže - rekli su iz bolnice.

Video: Prvi plač usred busa! Muž se oduzeo, žena se porodila uz pomoć putnika

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Azanjac

    4. januar 2020 | 07:49

    Najgore je to što je ovako u svakoj bolnici, mislim na pažnju ginekologa. Niko ne obraća pažnju od doktora dok im se ne da 50-100 evra. Dno dna. Etika 0, čovečnost 0.

  • Ana

    4. januar 2020 | 08:28

    Saosecam se sa ovom zenom, ali moram reci nesto vezano za doktore. Nikada , ali nikada mi nece biti jasno zasto zavrse medicinu, jedan jako ozbiljan poziv, i onda kad odes kod njih u ambulantu, ordinaciju i td ponasaju se kao da si otisao da ih streljas. Hipokrat nista? Samo lova? Jadno. I tuzno.

  • Tatjana

    4. januar 2020 | 09:27

    Shvatate li da je 80% lekara koji valjaju otišalo iz Srbije,a sa ovima koji su ostali nek nam Bog pomogne.A biće još gore na žalost.Bitno je da nas mesečno deru za zdravstvo osiguranje a da se umesto nas besplatno leče azilanti a mi po godinu dana čekamo specijalističke preglede i operacije.Važno je da su ministru zdravlja puna usta hvale o uspesima njegovog ministarstva a nek zađe malo po bolnicama da vidi realno stanje stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA