≫ 

Monika se ne seća detalja tokom desetodnevne otmice: Sve je potisnula, osim jedne stvari

"Sine, nemaš čega da se plašiš, odvešću te u školu", tako je Berberin mamio Moniku da uđe u automobil

  • 16
Monika Karimanović pronađena Foto: Informer

Monika Karimanović (12) iz Suvog Dola, koja je 29. decembra 2019. oslobođena iz kandži silovatelja Ninoslava Jovanovića (46), zvanog Malčanski Berberin, za kojim se i dalje traga, ne seća se svih detalja desetodnevnog mučenja, otkrili su njeni rođaci.

Prema njihovim rečima, Moniku svakog dana u KC Niš, gde se ona nalazi s majkom Aleksandrom već sedam dana, posećuju psiholozi, socijalni radnici, ali i policajci.

- Ona svakog dana ispriča po neki novi detalj, ali ne seća se svega... Živo se seća samog momenta otmice i boravka u automobilu sa otmičarem, ali kao da je izbrisala iz glave period od njihovog dolaska u zemunicu u ataru Malče do momenta kada ju je Emil Živić pronašao u svojoj vikendici u selu Pasjača. Ona je verovatno od straha, gladi, zime i traume izbrisala iz sećanja te događaje - kaže rođak.

On kaže da je Monika ispričala da ju je 20. decembra kolima na ulici presreo Ninoslav.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, Monika Karimanović, potraga, selo, policija Foto: Facebook, Telegraf/D.K.

- Kroz prozor auta joj je rekao da je on novi domar u školi, ali da ne zna put do škole i da ona slobodno može da krene s njim, kako bi mu pokazala gde je škola. Monika mu je rekla da ga ne poznaje i da ne može da uđe u kola, ali je on počeo da je moli i uverava rečima: "Sine, nemaš čega da se plašiš, odvešću te u školu". Kada je sela u kola, on je skrenuo s puta koji vodi do škole. Odmah mu je rekla da to nije taj put, a on je viknuo: "Sad ćeš da ćutiš!" Počela je da plače, ali to na njega nije delovalo - prepričava Monikin rođak.

- Seća se da su kola u jednom trenutku stala i da je morala da izađe. Otad je njeno pamćenje selektivno. Zapravo, ne seća se zemunice u kojoj su prvo bili, kao ni drugih mesta, jer je za nju to sve bio nepoznati predeo. S druge strane, možda je to njen odbrambeni sistem.

Dok je brojne detalje potisnula, Moniki se u pamćenje urezao momenat šišanja.

- Monstrum joj je kosu sekao nožem. Pati zbog toga... Seća se i da joj je davao da jede papriku i hleb, i neki šećer, kao i da joj je bilo mnogo hladno - objašnjava rođak i napominje da se devojčica seća i Jovanovićevih pretnji.

- On je nju toliko zaplašio! Pretio joj je sve vreme. Govorio joj je da će ih policija ubiti ukoliko ih nađu, da moraju da budu pažljivi i da niko ne sme da sazna šta se dešava. Nije smela ništa da kaže, radila je šta je od nje tražio. U kakvom je strahu bila govori i činjenica da je i ljudima koji su je pronašli plačnim glasom rekla da je ne povrede, ona je u svakoj osobi videla svog ubicu - kaže sagovornik.

Iako je preživela golgotu, mala Monika je, prema rečima rođaka, hrabra i jaka.

- Dobro se oporavlja, lekari brinu o njoj i prate njeno stanje. Najbitnije je da je na sigurnom i da je s majkom. Mi je ne posećujemo, samo joj tata ide u posetu. Lekari su procenili da je to za nju najbolje - kaže rođak.

Video: Monikin otac: Ona kosu više nema

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlasnik kuće koja je označena kao kuća Berberina

    5. januar 2020 | 09:14

    Kad uhvate njega onda moraju i sve vas da pohapse zbog puno laži o malom detetu

  • Kalimera

    5. januar 2020 | 09:32

    Ma najvaznije je da je nju ostavio zivu, monstrum. A to njeno selektivno secanje je rezija psihologa i psihijarara. Ali tako i treba za javnost. Jos nije dato nikakvo saopstenje o njenim povredama i eventualnim radnjama. Tako i treba. Nista se ne moze popraviti ali se moze pokvariti. Radi se i sa roditeljima ne samo sa njom. Ipak ona mora da se vrati u sredinu od koje bez obzira sto ona nije kriva,ne mozemo ocekivati razumevanje

  • Biljka

    5. januar 2020 | 09:38

    Ja i dalje imam neki predosecaji da tu ima dosta nejasnoca, da je to dosta nasmunkano sa necijom saradnjom. Sto ne pohvataju ostale pedofile koji preko drustvenih mreza napadaju decu, a ima ih puno? Volela bih da gresim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA