Ko je Joksović na čiju je firmu ispaljeno 20 metaka: Gađan je zoljama, Jeličić ga spominjao na sudu

Na firmu Nebojše Joksovića u Žarkovu ispaljeno je više od 20 metaka

  • 0
Pucnjava, pistolj

Foto: Shutterstock

Nepoznate osobe ispalile su više od 20 metaka iz automatskog oružja na poslovni objekat Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv biznismena Darka Šarića. Napad se dogodilo u noći između utorka i srede oko četiri sata ujutru u Vodovodskoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo.

- Radnik obezbeđenja prijavio je da je pucano na firmu koja se bavi prodajom opreme i rezervnih delova za automobile, kao i da su vidljiva oštećenja na fasadi i prozoru, ali da, srećom, niko nije povređen - priča izvor Kurira i dodaje:

- Po dolasku na teren policija je pronašla više čaura, kao i 20 rupa od metaka. Preuzeti su snimci s nadzornih kamera, a iskaz čuvara nije bio od koristi jer je čovek rekao da zbog guste magle ništa nije video, već da je samo čuo buku - priča sagovornik.

Firma koja se nalazi u prostorijama Nebojše Joksovića nije u njegovom vlasništvu, već samo zakupljuje prostor u Vodovodskoj. Tu je ranije bila i štamparija.

- Oni su se tu doselili pre dva meseca, a ujutru kada su došli, videli su u magacinu dosta oštećenja, a onda i rupe na izlogu, koji nije razbijen u potpunosti zahvaljujući foliji kojom je izlepljen. Osim toga, oštećene su električne instalacije i neki od proizvoda koje prodaju - kaže sagovornik.

Ovo nije prvi put da se objekat Nebojše Joksovića nalazi na meti napadača - ranije je bio gađan čak i "zoljom" i bombama.

- Poslednji napad dogodio se pre više od 4 godine, a policija detaljno istražuje zašto se svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića ponovo našao na meti napadača - navodi izvor.

Jeličić ga spominjao pre pokušaja samoubistva

 

Ime Nebojše Joksovića poslednji put je pominjano u novembru prošle godine, kada je pripadnik "valjevske grupe" Zoran Jeličić pokušao samoubistvo u sudnici Specijalnog suda. Jeličić je tražio izuzeće sudskog veća i navodeći razloge pomenuo svedoka-saradnika, zbog čega se sukobio sa sudijom.

- Pošto mi ne dozvoljavate da kažem šta imam i štitite Nebojšu Joksovića, ja ću sad da se ubijem pred svima - rekao je Jeličić i povukao sečivom dva puta po vratu i jednom po ruci.

Zoran Jeličić

Zoran Jeličić, Foto: RTS

Pripadnici "valjevske grupe", ali i neki svedoci, tvrde da je Nebojša Joksović naručio ubistvo Željka Đedovića u Valjevu, za koje se njima sudi. Organizator "valjevske grupe" Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, na jednom od prethodnih suđenja tvrdio je da je sudija bliska sa suprugom Nebojše Joksovića Tatjanom i da su zajedno radile u sudu, kao i da je drugi sudija od Joksovića uzeo 100.000 evra.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA