≫ 

Sinu Željka Mitrovića, Aleksandru, biće ponovljeno suđenje zbog saobraćajne nesreće

Aleksandar je bio osuđen na godinu dana kućnog pritvora

  • 14
Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića Foto: N1

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pink televizije Željka, bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana, jer je 18. jula 2013. godine vozilom udario maloletnu devojku Andreu Bojanić koja je tom prilikom preminula.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, naloženo je da mu se ponovi suđenje zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", dok je Apelacioni sud pravosnažnao odbio optužbu za krivično delo "nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi", jer je za njega nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine.

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, koji po nalogu Apelacionog suda mora da otkloni povrede odredbi krivicnog postupka i razmotriti činjenice na koje mu je ukazano rešenjem o ukidanju presude.

Apelacioni sud nalaže da prvostepeni sud posebno razmotri nalaz i mišljenje sudskog veštaka za informacione tehnologije, kao i da za utvrđene činjenice da jasne i argumentovane razloge, kao i da "ceni svaki izvedeni dokaz i objasni koji to dokazi idu ili ne idu u prilog zaključku suda, pa će tako biti u prilici da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku".

Podsetimo, Aleksandar Mitrović je bio u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, a taj pritvor će mu se uračinavati u kaznu ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMW Ustaničkom ulicom na pešačkom prelazu udario Andreu Bojanić koja je tada preminula.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.

Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

Aleksandar Mitrović je optužen da je 18. jula 2013. godine prekoračivši brzinu kretanja na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici svojim vozilom udario Bojanićevu koja je prelazila ulicu na crveno svetlo.

On se u tom delu puta kretao gde je brzina ogranicena na 50 km/čas, kretao brzinom od 80 km/čas, smatra tužilaštvo.

Potom je bez zaustavljanja nastavio vožnju i ostavio povređenu devojku, a prema pisanju medija, kasnije je otišao sa ocem da se preda policiji.

Video: Željko Mitrović provozao gliser kroz Zadrugu 2

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    16. januar 2020 | 19:19

    Sada ce da mu plate naknadu zato sto su ga "nevinog" osudili na kucni zatvor, zivi bili pa videli

  • zoka

    16. januar 2020 | 21:32

    Možeš li mirno da spavaš dok ona truli ni kriva ni dužna

  • Сремац

    17. januar 2020 | 10:45

    Кад имаш пара немаш проблема са законом....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA