≫ 

Advokatica iz Leskovca kojoj je zapaljen auto: Na meti sam napada zbog klijentkinje, žrtve nasilja

Vesna Sokolović iz Leskovca navodi da strahuje za svoju bezbednost

  • 2
Zapaljen automobil u Leskovcu

Foto: Jugmedia

Verujem da mi je automobil zapaljen zbog slučaja na kome radim već dve godine. U tom predmetu zastupam ženu žrtvu nasilja u partnerskim odnosima. Prema njoj je okrivljeni izvršio mnogo različitih krivičnih dela od ugrožavanja sigurnosti, preko proganjanja i nasilja do nedozvoljenih polnih radnji. Sve te prijave sam sukcesivno podnosila, kako su se stvari događale, dok je za to vreme moja klijentkinja dobijala na hiljade uvredljivih i pretećih poruka od kojih su se neke indirektno odnosile i na mene.

Ovo je za "Novosti", nakon što joj je zapaljen automobil ispred porodične kuće, rekla advokatica Vesna Sokolović iz Leskovca. Ona je, kako kaže, policiji kao moguće počinioce označila nekoliko pojedinaca, ali je gotovo sigurna da je reč o osobi koja joj je indirektno već upućivala ozbiljne pretnje.

Kako ističe, u jednoj od poruka njenoj klijentkinji navedeno je da će "sa njom sve da se završi do Nove godine, a zatim i sa njenim savetnicima".

- To se odnosi i na mog kolegu Bogoljuba Petrovića, sa kojim zajedno radim predmete. Nečuveno je da neko nema toliko svesti da mi samo obavljamo svoj posao. Uverena sam da ovako nešto ne može da uradi psihički zdrava osoba i zbog toga strahujem za svoju i bezbednost mog kolege - dodaje Vesna i ističe da je napadnuta samo zbog toga što se bavila svojom profesijom.

- Ovo je napad ne samo na moju imovinu već i na moju ličnost, jer je auto koji je zapaljen bio na samo tri metra od sobe u kojoj sam spavala - navodi advokatica.

Automobil je u potpunosti izgoreo, a pretpostavlja se da je poliven benzinom i zapaljen. Zajednica advokata iz Leskovca najoštrije je osudila napad na njihovu koleginicu uz apel nadležnim organima da preduzmu sve neophodne mere i kako bi se u najkraćem roku utvrdili motivi i počinioci ovog događaja.

- Nadležnima je predočeno ko bi sve to mogao da uradi, jer imamo mnogo predmeta, ali za nas ovde nema misterije. Verujemo da se radi o osobi koja se javno hvali da kaznu zatvora neće izdržati, dok je, da bi sačuvao sebe, u "obračun" sa našom klijentkinjom uključio i druge osobe koje su je maltretirale, pratile i stalno je uznemiravale. Pokušale su čak i da joj otmu torbu kako bi došle do mobilnog telefona u kojem ima mnogo dokaza - kaže advokat Bogoljub Petrović, koji strahuje od zastarevanja pojedinih prijava.

Video: Ranjen poznati advokat, napadač ušao u njegovu kancelariju i pucao mu u stomak

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA