≫ 

"Reci devojci da se ne pravi luda da ne bi bila Severina": Lacković prepričao čudni razgovor na sudu

- Počeo sam da je udaram, ona je uzela peglu s tepiha i udarila me u grudi, ja sam joj oteo tu peglu i počeo da je udaram - ispričao je Đorđe Lacković

  • 97
Ivana Filipović, Djordje Lacković Foto: Facebook/Ivana Filipović, privatna arhiva

Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića, koji je optužen za nasilje u porodici, jer se tereti da je 12. marta 2019. godine, u iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici 4 u Novom Sadu, naneo treške telesne povrede svojoj tadašnjoj devojci Ivani Filipović (23), rekao je tokom iznošenja odbrane da nije kriv.

Lacković je dodao da su ga tužilac i mediji predstavili kao monstruma.

– Imam majku i sestru, i ponovo kažem da mi je žao jer želim, pre svega, da ukažem na to da ja poštujem žene i da nisam nasilnik – istakao je osumnjičeni Lacković.

Podsećamo, Đorđe Lacković je optužen da je 12. marta u podstanarskom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, kako se veruje – u nastupu ljubomore, brutalno pretukao svoju tadašnju devojku Ivanu Filipović, nanevši joj teške povrede. Ivana je imala višestruke prelome rebara, probijena joj je plućna maramica, imala je opekotine od pegle i posekotine po nogama. Ona je u bolničkoj postelji u Institutu u Sremskoj Kamenici provela osam dana.

Ivana Filipović Ivana Filipović, Foto: Facebook/Ivana Filipović

Prilikom iznošenja odbrane, Lacković je rekao da je kobnog dana, odnosno 12. marta prošle godine, kada se i dogodio nemili događaj, bio na poslu kada je dobio poruku od nepoznate osobe sledeće sadržine: „Što se tvoja devojka pravi luda i ne vraća pare?”.

Bolje da se ne pravi luda

– Pozvao sam Ivanu, koja mi je negirala da duguje novac. Crv sumnje mi nije dao mira i rekao sam da ću doći do zgrade i da me čeka ispred. Ona je i dalje negirala da nekome duguje novac i da se to neko šali sa mnom s lažnog profila. Nisam imao nameru da se penjem u stan, ali ona je rekla do dođem da nešto pojedem. Usput je počela da se pravda da ne duguje ona nego njen brat, a da je ona trebalo da vraća dug – rekao je Lacković, i dodao da je nakon toga pozvao Ivaninog brata i pitao da li njih dvoje duguju nekom neki novac. – On je odgovorio da ne duguju, zatim je ćutao, a potom rekao da to vidim s Ivanom i da je ona uzela pare od nekog dečka iz Mačvanske Mitrovice. U tom trenutku je stigla još jedna poruka u kojoj je pisalo: "Tvoja devojka duguje još 200 evra kamate, bolje da se ne pravi luda da ne bi bila Severina." Nisam shvatio poruku i tražio sam broj telefona da se čujemo i da vidim o čemu se radi.

Po njegovim rečima, kada se čuo s muškarcem, koji se predstavio kao Ivan, saznao je da je Ivana marta 2017. godine pozajmila od njega novac za more i da se on bavi zelenašenjem.

Nije bilo razloga da pozajmljuje novac

– Želim da napomenem da marta 2017. godine nismo ni razgovarali o moru i da nije bilo razloga da ona pozajmljuje bilo kakav novac. Kada smo kasnije razgovarali o moru, rekao sam da ću sve troškove snositi ja – pojasnio je optuženi.

Osumnjičeni Đorđe Lacković je juče negirao da su on i oštećena Ivana Filipović živeli u vanbračnoj zajednici.

– Želim da dodam da je meni Ivana bila samo devojka i da smo se zabavljali, a ne vanbračna supruga.

Ivana Filipovic Foto: Facebook/ Ivana Filipović

On je pojasnio da su se njih dvoje upoznali na društvenoj mreži „Instagram” i da su se mesec – mesec i po dopisivali, a nakon toga i videli. Neko vreme su se samo družili, da bi nakon toga počeli da se zabavljaju.

Lacković je naglasio da su stan u Kosovskoj 4 iznajmili njegovi roditelji njemu, kada je pošao na studije.

Mladić tvrdio da ga je devojka varala

Lacković je naglasio da je, dok je razgovarao telefonom s momkom kom je Ivana dugovala novac, bio uključen spikerfon i da je Ivana tokom razgovora pokušala da otme telefon. U jednom trenutku veza se prekinula, a Lacković je izašao iz stana i ponovo pozvao dotičnog Ivana, koji mu je kazao da je Ivana bila s njim, da su imali intimne odnose dok je bila s Đorđem u vezi i da duguje 450 evra koje nije htela da vrati. Takođe je rekao da ga je Ivana blokirala na svim društvenim mrežama i da ima snimke intimnih odnosa koji dokazuju njenu neveru. Naglasio je da mu je Ivana poslednji put dala ratu u novembru.

Stao sam joj na prste, nisam skakao po njima

– Kada sam Ivanu pitao da li je to tačno, ona je, u nekom stanju histerije, sve poricala. Rekla je da je sve isplatila u novembru. Kada sam čuo to „novembar” svet mi se srušio. Sve mi se skupilo i počeo sam da je tučem muvalicom. Počeo sam da je udaram, ona je uzela peglu s tepiha i udarila me u grudi, ja sam joj oteo tu peglu i počeo da je udaram. Nisam znao da je pegla bila vruća. Tukli smo se, gurnuo sam je i ona je pala na radijator. Stao sam joj na prste, nisam joj skakao po prstima, kako je navedeno u optužnici, nismo izlazili iz stana, niti se ona zaključala u kupatilo, sve se događalo u dnevnoj sobi. Nije tačno da je u bilo kojem trenutku ostala bez svesti – izjavio je Lacković, i dodao da, kada je on krenuo iz stana, Ivana nije imala nikakvih vidljivih povreda.

Rekao sam joj da se iseli i otišao na posao

Rekao joj je, kako je naveo, da ne želi više da je vidi i da skupi svoje stvari i iseli se iz stana, potom je uzeo ključeve i otišao na posao.

– Posle nekoliko trenutaka dobio sam poruku od njenog brata „Da li je moguće da si je pretukao?” Kada sam ga pozvao, rekao je da je Ivana u bolnici, da je zadobila teške povrede i da će on da krene za Novi Sad s drugarima. Rekao sam da ću ja ići da vidim gde je i kako je, a on mi je rekao da ne idem. Ipak sam otišao da je vidim, ali je tamo došla policija i lišila me slobode – ispričao je Đorđe Lacković na jučerašnjem glavnom pretresu.

Sudsko veće, kojem predsedava sudija Vesna Eremin Đorđević, zakazalo je za 5. mart sledeće ročište, na kojem bi trebalo, između ostalog, da bude saslušana i oštećena Ivana Filipović.

Video: Simpatije i zaljubljenost posle godinu dana dobili strašan epilog

Video: Ulazak Nataše Bekvalac u Urgentni centar

(Telegraf.rs / Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • siki

    17. januar 2020 | 12:23

    Boze dragi , zlo i naopako i sve zbog 200eu. Znaci da toliko vredi ljudski zivot!! Maksimalna kazna za pocinioca

  • Da razjasnimo

    17. januar 2020 | 12:44

    Može ona njega da vara koliko god hoće, može da se desi i da otkrije da je u vezi sa prostitutkom, ali opet po zakonu nema prava da je bije. Ako je prebije, ako ima teških telesnih povreda, ide u zatvor.

  • Сарма

    17. januar 2020 | 12:50

    Не дао Бог даје то моја ћерка сад му небих судили него га оплакивали за пример другима ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA