U ubistvo Ivanovića umešani strani obaveštajci, dobro je isplanirano: Tvrdnje advokata Petronijevića

- Znamo ko dole vodi čitavu priču, ko ima za zadatak i cilj destabilizaciju tog prostora. Ivanović je bio odlična meta - kaže Petronijević

  • 4

Ubistvo Olivera Ivanovića je bilo dobro isplanirano i u njega je umešan strani faktor, odnosno neka od stranih obaveštajnih službi, sa ciljem da se destabilizuje taj prostor i da se izazovu sukobi, smatra advokat Goran Petronijević.

- Ubistvo Olivera Ivanovića je dobro isplanirano i u to je umešan strani faktor, dakle neko od stranih obaveštajnih službi. Znamo ko dole vodi čitavu priču, ko ima za zadatak i cilj destabilizaciju tog prostora. Ivanović je bio odlična meta - kaže Petronijević.

On podseća da je ubijeni Ivanović u svojoj predizbornoj kampanji imao, kako je rekao, nesporazume sa nekim Srbima.

- S druge strane, kosovska vlast ga je hapsila i držala četiri godine u pritvoru i nazivala ga ratnim zločincem. Moglo se prstom uperiti na koga kog hoćete. Mislim da je to maslo i plan sa strane, koji je imao za cilj destabilizaciju i izazivanje sukoba - navodi Petronijević.

On smatra da je optužnica podignuta u slučaju tog ubistva katastrofalna i zapravo ima za cilj da prikrije ko je izvršio i naručio Ivanovićevo ubistvo.

Goran Petronijevic

Foto: mc.rs

- Prvog trenutka, posle ubistva, moj stav je bio da ukoliko ne bude integrisane istrage u kojoj će učestvovati kosovska policija, organi Euleksa i istražni organi Srbije, neće biti ništa od istrage. To se i dogodilo. Jer ono što su oni radili vodi ka tome da se prikrije pravi izvršilac, da se prikrije način izvršenja, da se prikrije onaj ko je naručio ubistvo - napominje Petronijević za Kosovo onlajn.

Advokat ukazuje i da se tragedija koja se dogodila koristi u političke svrhe, te da niko na Kosovu, pa ni oni koji se bave istragama, ali ni samo tužilaštvo, više nemaju za cilj da otkriju koje je ubio Olivera Ivanovića, već da prikriju ko je to uradio.

- Kosovske vlasti od svojih sponzora preko okeana imaju obećanje da će u vrlo kratkom vremenskom periodu Trampova administracija sići sa scene, da će oni vratiti demokratsku administraciju, koja je bila arhitekta takozvane kosovske države. To se neće dogoditi, ali zadatak Albanaca je da odugovlače. I to što se ne formira vlada se radi zbog toga da bi se dobilo na vremenu. Međutim, sve što Albanci trenutno rade, zapravo, rade u korist svoje štete- ocenjuje Petronijević.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Kosovo onlajn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija u penziji

    17. januar 2020 | 18:39

    E bas tako kao sto pise gospodin Toma, necu nista dodati ni oduzeti jer je to istina. Stara latinska izreka kaze Neka pravda bude zadovoljena makar propao svet, stoga nastavimo u ovom pravcu istragu!

  • Toma

    17. januar 2020 | 18:01

    Advokat Goran Petronijevic, jedan od nasih najvecih poznavanja prilika Na Kosovu. Tim pre sto Je iskusni profesionalac, ne samo u zemlji vec i u inostranstvu Petronijevic je bio bas na Kosovu jedan od najboljih delioca pravde!!! Sada kao vrhunski advokat, svoje znanje i umece pokazao je vise puta i godina u Hagu, zastupajuci nase generale i jos...?! Licno je poznavao Olivera Ivanovica, kao coveka borca za pravdu.Tacno je to, a to ce uskoro i vreme pokazati, da su Olivera ubile strane obavestajne umrezene sluzbe?! Da je to istinito, pa zasto se odugovlaci sa otkrivanjem izvrsiocima nalogodavcima?! I drugo, ako je nasa Drzava odmah ponudila pomoc ukljicivanju istrage?! To je odbijeno, samo zato, jer znaju oni da mi imamo eksperte za otkrivanje teskih krivicnih dela?! Naravoucenije, pravda je spora, ali dostizna?! Od srca iskreno toma m.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA