Čabi Deru produžen pritvor za tri meseca: Plaćeni ubica ostaje u Mađarskoj

Plaćeni ubica iz Čantavira, uhapšen je u Pragu 1. marta prošle godine, a 18. jula iste godine predat je mađarskoj policiji

  • 0
Čaba Der

Printskrin: Idnes.tv

Tužilaštvo u Mađarskoj predložilo je da se Čabi Deru, osumnjičenom za tri ubistva u tri države, pritvor produži za još tri meseca.

Kako su preneli tamošnji mediji, tužilaštvo je predložilo produžetak pritvora, uz navode da je to jedini način da se osigura njegovo prisustvo u postupku, kao i da se isključi ometanje dokazivanja. Sud je prihvatio ovu odluku, ali ona još nije pravosnažna s obzirom na to da odbrana ima pravo na žalbu.

Podsećanja radi, Čaba Der, plaćeni ubica iz Čantavira, uhapšen je u Pragu 1. marta prošle godine, a 18. jula iste godine predat je mađarskoj policiji.

Poslednje u nizu ubistava desilo se u Beogradu, 5. januara 2019. godine, kada je Der hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića dok je pakovao dečja kolica u gepek ispred zgrade u kojoj je živeo na Banovom brdu. Der je na poslednjem ročištu priznao da je počinio ovo ubistvo, koje je inače i zabeleženo nadzornom kamerom.

Pored ove likvidacije, Čabi Deru se na teret stavljaju ubistvo Ivana Serdarušića 30. jula 2018. godine u italijanskom restoranu u Amsterdamu i mađarskog biznimena Lasla V., u septembru iste godine, na parkingu tržnog centra u Budimpešti.

ubistvo, Nebojša Marković, Banovo brdo, Čaba Der

Njega je Der ubio na Banovom brdu Foto: Facebook/Nebojsa Markovic

Der je prethodno priznao i ubistvo mađarskog biznismena. Krajem novembra prošle godine rekao je da je za ubistvo u Mađarskoj koristio pištolj "škorpion" i otkrio gde ga je sakrio u centru Budimpešte.

Kada je reč o ubistvu Serdarušića, holandski mediji objavili su dva snimka - prvi na kom se vidi kako ubica maskiran u turistu ulazi u lokal dok iz torbe vadi oružje, a zatim beži sa lica mesta i drugi na kom se vidi Čaba Der kako u beloj majici i šortsu šeta ulicama Amsterdama.

VIDEO: Ovako je ubica Čaba Der uhapšen u Češkoj

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA